Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Megtagadta a vallomást a korrupt budapesti tankerületi gazdasági vezető

Ennek okán pedig marad a börtönben.

...svg content...Fotó: police.hu
Bűnügy
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 24.hu megkereste az ügyben az ügyészséget, mire Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivő azt közölte, hogy a bíróság elutasította a védelem fellebbezését, és helybenhagyta a gyanúsított letartóztatását.

Jelenleg azt lehet tudni az ügy kapcsán, hogy a tankerületi központ gazdasági vezetője úgy manipulált egyes, általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat, hogy azokon az előre kiválasztott vállalkozások nyerjenek, valamint a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat állíttatott ki. Soron kívül Nyomozást indított a rendőrség a Vígszínházban történt baleset ügyében

A gyanú szerint ezzel a módszerrel akár több tízmillió forinthoz is hozzájuthatott jogtalanul, sőt: a rendőrség szerint nem csupán pénzt fogadott el, hanem olyan komoly értéket képviselő „juttatásokat”, mint a több mint kétmillió forint értékű Forma-1-es belépő vagy egy harmincmilliós luxusautó használati joga.

A rendőrség összesen 27 helyszínen, egyidejűleg hajtott végre nyomozati cselekményeket az ügyben: az összehangolt akció során iratokat, adathordozókat, valamint több mint 63 millió forintot és külföldi fizetőeszközt is lefoglaltak, továbbá két ingatlant zár alá vettek mintegy 75 millió forint értékben.

A tankerületi központ gazdasági vezetőjét a fővárosi nyomozók vesztegetés, vesztegetés elfogadása, valamint versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki két héttel ezelőtt, majd a bíróság elrendelte letartóztatását.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.