Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Nincs náluk szuperebb nagymama, imádják őket az unokák

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor a nagymama gondoskodó, óvó szárnyai alá vesz minket, s az összes szeretetével elhalmoz. Három csillagjegy pedig igazán jó ebben, mondhatni sztárnagyik.

...svg content...Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód

Koós Alexandra

Szerkesztő

Amikor eljön valaki életében az a pillanat, hogy már nemcsak édesanya, hanem nagymama is, az kétségtelenül különleges, sosem felejti el senki. Hiszen ilyenkor újra megfiatalodhatunk: újra van a családban egy kisbaba, egy apró gyermek, akiről gondoskodni lehet, elárasztani szeretettel, a nevetése pedig egy pillanat alatt jókedvre derít bárkit. Nem csoda, ha minden nagymama igyekszik minél több időt tölteni szeretett unokájával, ott lenni minden fontos mérföldkőnél, emellett segíteni az anyukának, amiben csak lehet.

Ám vannak, akik szinte erre születtek: a Kiskegyed a Blikk Rúzsra hivatkozva azt írja, három csillagjegyről elmondható, hogy ők azok, vagy ők lesznek egy nap a legszuperebb nagymamák. Az egyik ilyen a Vízöntő, aki konkrétan a tökéletes nagyi. Vele soha nem lehet unatkozni, mindemellett kedves és figyelmes, folyton az unoka jólléte körül forognak a gondolatai. Amíg az unoka kicsi, szereti érdekes és mókás történetekkel felkelteni az érdeklődését, vagy mosolyra bírni, de programot is szívesen szervez neki, ha már nagyobb. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

De fejleszti is őt intellektuálisan, s igyekszik ébren tartani a családban a tudásszomjat. Ha pedig a Vízöntő nagymamák tanácsairól úgy fogalmazunk, hogy azok megfizethetetlenek, minden bizonnyal sokan egyetértenek. Mindig megtalálják a helyes szavakat, amelyekkel csillapíthatják az aggodalmakat, s a kicsi számára olyanok, mint egy igaz barát és szövetséges, a legjobb második anyuka válik belőlük. De a szupernagyi-listára az Ikrek is felkerült, akit röviden úgy lehetne jellemezni, hogy ő a játékos nagyi, aki nagyon sokoldalú, szellemes és csupa móka vele együtt lenni.

Az ő otthonában a monotónia szó ismeretlen, hiszen mindig készen áll a játékra és újabb kalandok megtapasztalására. Soha nem hezitál, hogy a belső megérzéseire hallgasson-e vagy sem, s amellett, hogy szórakoztató, arról sem feledkezik el, hogy fontos leckére tanítsa meg az unokát. Arra biztatja őt, hogy az élet valódi értékeit tartsa szem előtt, s mindig kövesse az álmait. Erre a többi családtagot is szereti motiválni, de azt is fontosnak tartja, hogy megmutassa, hogyan kell egyensúlyt kialakítani, ha a szórakozásról, vagy a kötelességekről, feladatokról van szó, mert mindkettő ugyanolyan fontos.

Míg a Rákot úgy is nevezhetnénk, hogy ő az édes, cukormázzal bevont nagyi, aki egy igazi tündér. Arra született, hogy mindenkinek a kedvében járjon, közben gyengéd, törődő, és mindig nagy örömmel, tárt karokkal fogadja unokáit. A társaságában mindenki a legszebbnek és legokosabbnak érzi magát, annyit dicséri szeretteit, de imád mesélni a kedvenc emlékeiről is. Emellett közös nyaralásokra, hétvégi kiruccanásokra is szereti elkísérni a családot. Számára azok a legboldogabb pillanatok az életben, amikor a gyermekeit és unokáit együtt láthatja, így gyakran szervez nagy családi összejöveteleket is.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.