Videó: Óriásit esett Joe Biden az amerikai légierő ünnepségén

Washington, 2023. május 29. Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház Roosevelt termében, miután Kevin McCarthy-val, a Képviselõház elnökével véglegesítette az elõzõ napon megkötött egyezséget az Egyesült Államok államadósság-plafonjának megemelésérõl 2023. május 28-án este. A demokraták vezette Fehér Ház és a Képviselõházat vezetõ republikánusok között hetek óta tartó kiélezett tárgyalások tétje az államadósság-plafon megemelése volt, aminek hiányában az Egyesült Államok június elejétõl nem lenne képes törleszteni lejáró államadósságát. MTI/AP/Manuel Balce Ceneta
Észak-Amerika
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden az amerikai légierő akadémiájának tanévzáróján mondott beszéde után botlott meg, nem először mandátuma folyamán.

Előzmény:

 

Közel egy évvel látványos biciklis esése után csütörtökön az amerikai légierő akadémiájának frissen végzett hallgatóit köszöntötte Joe Biden, amikor hatalmasat esett a színpadon, a nézősereg hangos felszisszenését kiváltva. A 80 éves Biden az ország legidősebb elnöke és 2024-ben ismét megmérettetné magát választáson, írja a New York Post.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A Fehér Ház nem adott ki azonnal közleményt az elnök állapotáról, de egy riporter percekkel az eset után arról számolt be, hogy „látszólag rendben van.” Biden feltápászkodás közben egy fekete homokzsákra mutatott, ebben botlott meg.

Az Egyesült Államok első embere számos alkalommal botlott meg vagy esett el az elnöki különgép lépcsőjén, februári felülvizsgálatán azonban orvosa, Dr. Kevin O’Connor kiemelte merev testtartását, mint a probléma okát, amellett, hogy egy rákos bőrkinövést és gerincízületi gyulladást találtak nála.

Amennyiben 2024-ben nyer, Biden második mandátumának lejártakor már 86 éves lenne, de a Washington Post és az ABC közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak csupán 32%-a gondolja úgy, hogy megfelelő mentális állapotban van az ország vezetéséhez. A jövő évi választáson kihívója Donald Trump lehet, akit 2020-ban már legyőzött egyszer.