Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Videón, ahogyan Joe Biden álló helyzetben nekivágódik az aszfaltnak a kerékpárjával

Az USA elnöke igen kellemetlen helyzetbe került, amikor megállt a kerékpárjával, majd mindenki szeme láttára az aszfaltnak vágódott. Szerencsétlenségére egészen közelről rögzítették a balesetet, ami hamar bejárta a közösségi médiát és a nemzetközi sajtót.

Fotó: Joe Biden amerikai elnök interjút ad az Associated Press amerikai hírügynökségnek a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2022. június 16-án. MTI/AP/Evan Vucci
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Joe Biden finoman szólva sem a valaha volt legnépszerűbb elnök az USA-ban, és a megválasztása óta sokat esett a támogatottsága. Sokan aggódnak miatta és az Egyesült Államok miatt, hogy ő van a kormányon, de a következő választásokon is indulni akar.

A közel 80 éves elnök egészségügyi és mentális állapota rendre téma, rengeteg kritikát kap, az utóbbi időben az ukrajnai háború kapcsán is, hogy dollármilliárdokat költ Ukrajna felfegyverzésére, miközben Kínával sem idilli a kapcsolata. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

Legutóbb egy kerékpárbalesettel hívta fel magára a figyelmet. A New York Post a The Post beszámolója után írta azt, hogy Biden egy 600 dolláros modellel esett el, ami tele volt extrákkal, és ez okozhatta a bukását.

Kiderítették, hogy egy Trek FX 1 Disc típusú könnyű hibrid kerékpárral tekert, amit változatos terepre fejlesztettek ki. Egészen közelről készítettek felvételeket arról, ahogyan Biden nekicsapódik az aszfaltnak, miután megállt, de nem szenvedett súlyos sérüléseket.

Szerencséje volt, mert még egy ilyen ártatlannak tűnő esésben is súlyosan megsérülhet az ember, pláne ilyen idősen. A CNN szintén beszámolt a történtekről, miközben a Fehér Ház egyik szóvivője megerősítette, az elnök jól van a szombati esését követően.

A hivatalos tájékoztatás szerint orvosi ellátásra sem volt szüksége Bidennek, akinek fennakadt a lába a pedálon, majd elesett. Az eset akkor történt, amikor az elnök a felesége oldalán egy kerékpártúrát fejezett volna be, de az eséssel ért véget.

Rögtön az incidenst követően az amerikai titkosszolgálat emberei felsegítették az elnököt, majd a tömeg tapsolni kezdett a novemberben 80. életévét betöltő Bidennek, aki még néhány percet beszélgetett az ott lévő emberekkel.

Biden családjának számára különleges ez a hosszú hétvége a Rehoboth Beach-i otthonukban, mivel most ünneplik a 45. házassági évfordulójukat, aminek a része volt ez a kerékpártúra.