Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

380-760 év börtönre ítéltek egy gyilkos nővért

Soha nem szabadulhat a börtönből az a nővér, aki halálos inzulinadagokat adott be a betegeknek, akik életüket vesztették.

...svg content...Fotó: Unsplash/Syarafina Yusof
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az ügyészek hivatalos tájékoztatása szerint a nővér túlzott mennyiségű inzulint adott be a betegeinek. Voltak, akik cukorbetegként kapták meg ezt az adagot, míg mások éppen ellenkezőleg, nem juthattak hozzá az adagjukhoz, mely az életükbe került, nem tudták megmenteni őket.

Ezeket a gyilkosságokat egy pennsylvaniai nővér követte el, aki halálos vagy potenciálisan halálos adagokat adott be számos betegének. Végül bűnösnek vallotta magát háromrendbeli gyilkosságban és egyéb más vádakban, ami miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, így már soha nem szabadulhat.

A 41 éves nőt három egymást követő életfogytiglani börtönre ítélték, és újabb 360-760 év börtönbüntetést kapott, miután szerepet játszott legalább 17 olyan beteg halálában, akik 2020 és 2023 között négy megye öt egészségügyi intézményében éltek. A nővér nem egy helyszínen követte el ezeket a gyilkosságokat, több különböző intézményben adta be a halálos adagokat.

Az áldozatok életkora 43 és 104 között mozgott, és kiderült, hogy a munkatársak gyakran megkérdőjelezték a nővér magatartását, és azt mondták, megveti a pácienseit és becsmérlő megjegyzéseket tett rájuk. A gyilkos nővér három rendbeli elsőfokú gyilkosságban és 19 rendbeli gyilkossági kísérletben vallotta magát bűnösnek.

Először 2023 májusában, egy évvel ezelőtt emeltek vádat ellene két otthon ápolt beteg meggyilkoláséban, és egy harmadik megsebesítésében. A nyomozás alatt több tucatnyi vádat hoztak fel ellene, majd jelezte, bűnösnek akarja magát vallani. Az NBC Philadelphia azt írja, általában az éjszakai műszak alatt adta be a betegeknek az inzulint, amikor csak páran tartózkodtak az intézményben a személyzet tagjai közül, és a sürgősségi esetek nem igényeltek azonnali kórházi kezelést.