Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,147 $

Jakab Péter pártja már biztosan nem indulhat az EP-választáson

Nagyon kevésen múlt, ám végül nem sikerült összegyűjteni a kellő  mennyiségű aláírást.

...svg content...Fotó: Jakab Péter független képviselő napirend után felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) befejezte a Nép Pártja által gyűjtött aláírások ellenőrzését, amely során kiderült, hogy a szükséges 20 ezer érvényes aláírás helyett csak 19,900 volt érvényes, így nem volt messze.

A párt két hét alatt 20,300 aláírást gyűjtött össze, azonban az NVI ezek közül 400-at érvénytelenített, így mindössze 100 szavazaton múlt, hogy a Nép Pártja nem vehet részt a június 9-i EP-választáson.

Jakab a Facebookon közölte a hírt, majd végül megköszönte a támogatók segítségét: „A Nemzeti Választási Iroda befejezte a Nép Pártján aláírásainak az ellenőrzését. Ahhoz, hogy elindulhassunk az EP-választáson 20 ezer aláírást kellett összegyűjtenünk két hét alatt. 20.300 ajánlást gyűjtöttünk, ebből az NVI érvénytelenített 400-at. Maradt 19.900. Ez azt jelenti, hogy a Nép Pártján nem vehet részt az EP-választáson június 9-én. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott minket az aláírásával!”

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Élőben adja a tv a Real Madrid utolsó bajnoki meccsét

A Real Madrid bajnokként léphet pályára szombat este, amit élőben ad a televízió, majd jön a Dortmund elleni döntő a Bajnokok Ligájában.