Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

Donáth Annánál betelt a pohár: „Magyar Péter talán kereshetne egy tükröt”

Kicsit sok(k) volt Donáth Annának az, amit Magyar Péter állított róluk, a Momentumról, miszerint bűnben fogantak.

...svg content...Fotó: Facebook/Donáth Anna
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyar Péter folyamatosan a sajtó középpontjában van, míg Lázár János szerint nem kizárt, Varga Judit volt férje teszi majd lehetővé, hogy a Fidesz ismét kétharmaddal nyerje meg a választásokat. Addig a Tisza Párt vezetője biztos benne, hogy ők nyernek 2026-ban, és egy másik párttal sem kell összeállniuk ehhez, élből elutasítva a DK-val való együttműködést.

Dobrev Klára, a DK vezető politikusa már azt mondja, Magyar rálépett a Márki-Zay Péter-i útra, illetve azokat a jelzőket használja, amiket a Fidesz az ellenzékre. Többek között ez sem tetszik neki, és most Donáth Annánál szintén betelt a pohár, úgy tűnik, kezd igencsak sok lenni neki, amit Magyar Péter csinál és mond. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

„Magyar Péter a mai napon bűnben fogant pártnak nevezte a Momentumot. Megbélyegezték ezzel azt a 266 151 embert is, akik aláírásukkal támogatták, hogy népszavazást tartsunk a 2024-es olimpiarendezésről. A „bűnünk”, amit Magyar Péter szerint elkövettünk: a NOlimpia-kampány. Ahol a Tisza párt vezetője szerint egy „nemzeti üggyel” szemben foglalt állást a Momementum.” – kezdte mondandóját Donáth a Facebook oldalán.

Donáthnak már most elege lehet Magyarból

Donáth a folytatásban arra is emlékeztette Magyart, hogy a pártja népszavazásért gyűjtött aláírásokat. „Emlékeztetném: a Momentum népszavazásért gyűjtött aláírásokat. És még ha nemzeti ügy is lett volna az olimpia, és nem Orbán Viktor megalomán nagyzolása, akkor sem lenne igaz az állítása.”

Biztos benne, hogy az ország nem lett volna képes ezen a nyáron olimpiát rendezni, amire felhívta Magyar figyelmét a súlyos állításokat követően, melyet élből elutasít a párt, és annak vezetői. „Hiszen ma már tudjuk, hogy a NOlimpia-kampány az államcsődtől mentette meg az országot. Komolyan gondolja Magyar Péter, hogy ez az ország, ahol romokban az egészségügy és az oktatás, ahol a költségvetésen akkora lyuk tátong májusban, ami az egész évre volt tervezve, képes lenne most nyáron olimpiát rendezni?”

Ezzel nem állt meg ennyinél Donáth, és azt mondja, Magyar a rogáni propaganda szavaival támadja őket, a pártjukat, amivel betelt náluk a pohár, és nem tűrik ezt a fajta hangnemet, illetve a valótlan jelzőket. „Magyar Péter a rogáni propaganda szavaival támadja a Momentumot. A Momentum nem bűnben fogant, hanem a rendszer és az oligarchák ellen hozták létre hazaszerető, liberális fiatalok.”

„Magyar Péter talán kereshetne egy tükröt, és megkérdezhetné magától, hogy tényleg erkölcsi referenciává akarja tenni az elmúlt tizennégy évét, amit a NER szolgálatában töltött?” Amit most csinál, az nem pusztán annak a 266 151 embernek a megbélyegzése, a nemzetből való kirekesztése, akik aláírásukkal támogatták a NOlimpia-kezdeményezést. Hanem elárulása annak a demokratikus minimumnak is, hogy az igazán fontos kérdésekben kikérjük a választók véleményét.”