Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

Magyar Péter azt mondja, 2026-ban a Tisza Párt legyőzi a Fideszt

Magyar Péter biztos abban, hogy 2026-ban megnyerik a választásokat, és nem kell senkivel sem koalíciót kötniük.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

A Fidesz továbbra is erős, masszív, és magabiztosan várják az EP-választásokat, miközben fél szemmel már mindenki a 2026-os évre koncentrál. Nincsenek messze a nagy választások, aminek tétje a miniszterelnöki pozíció, amit régóta Orbán Viktor foglal el. Eddig úgy tűnt, a DK lehet a Fidesz kihívója, Magyar Péter színre lépése óta azonban változott a helyzet.

Varga Judit volt férje kilépett a Fideszből, pártot alapított, és napi szinten bírálja a kormányt. Hajdú Péter hosszasan válaszolt neki, és szerinte többek között Orbán Viktornak is csak köszönetet mondhat. Nem mindenki hisz Magyarnak, egyesek azt gondolják, csak a baloldalt gyengíti, míg mások szinte már a hívői. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Lázár János nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter lesz majd az, akinek köszönhetően a Fidesz újabb kétharmaddal nyeri meg a választásokat 2026-ban. „Meg fogjuk nyerni 2026-ban a választásokat, és nem kell senkivel sem koalíciót kötni” – idézte a HVG Magyar Pétert a nekik adott interjúból.

Magyar szerint nagy a nyomás rajta

Varga ismét szóba került, és Magyar azt állítja, segített a volt feleségének a közösségi médiás megjelenésekben is. „Segítettem a volt feleségemnek a közösségi médiás megjelenéseiben, felkészülni a vitákra. Mondta is viccesen, hogy neki nincs szüksége baloldali ellenfelekre, mert ott vagyok én otthon, aki trenírozza.”

Gyakran indulatba jön, ha a hirtelen pálfordulásáról kérdezik – jegyezte meg a HVG, aminek kapcsán Magyar azt válaszolta, nem indulatos, csak nem érti, miért ezerszer megválaszolt kérdéseket tesznek fel neki újra és újra, amik helyett miért nem a Tiszta Párt programjáról kérdezik, vagy arról, hogy mekkora politikai demonstrációkat szerveznek.

Magyar azt állítja, senkit nem helyeztek akkora pszichikai nyomás alá egy választási kampány alatt, mint őt. Hozzátette, szerinte a hatalom azt akarja elérni, hogy összeroppanjon, mert úgy látja, mindenkit tönkre akarnak tenni, akik szembe szállnak velük. „Betámadták a családomat, a barátnőm édesanyját, a barátaimat.”