Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Az USA szándékos kegyetlenséggel vádolja Oroszországot

Fotó: Hadkötelezettség alá vont orosz férfi búcsúzik hozzátartozójától a nyugat-szibériai Tyumeny város vasútállomásán 2022. december 2-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én rendelt el részleges mozgósítást az ukrajnai háború miatt. MTI/AP
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

A háborúval kapcsolatban az USA szándékos kegyetlenséggel vádolja Oroszországot.

A következő néhány év fogja meghatározni a Kínai Népköztársasággal való versengés kereteit és fogja kialakítani Európa biztonságának jövőjét is – jelentette ki az amerikai védelmi miniszter a Reagan Nemzeti Védelmi Fórum nyitóelőadásában szombaton Kaliforniában, megjegyezve, hogy az Egyesült Államok új Nemzeti Védelmi Stratégiája a Kínával való versenyt helyezi az első helyre.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Lloyd Austin kifejtette, hogy az Egyesült Államok versengése Kínával és Oroszországgal az “amerikai innováció és ipar teljes erejét követeli” annak érdekében, hogy képes legyen erősíteni elrettentő képességeit.

A miniszter az ukrajnai háborúval kapcsolatban Oroszországot “szándékos kegyetlenséggel” vádolta, amely civileket és polgári létesítményeket helyez a célkeresztbe. Az amerikai elrettentő képességek egy jelentős fejleményének, és a “támadóerő rendkívüli megnyilvánulásának” nevezte a pénteken bemutatott az új, nagy hatótávolságú B-21 Raider bombázót.

Lloyd Austin beszédében ismét arra szólított fel a washingtoni törvényhozást, a kongresszust, hogy fogadja el az Egyesült Államok 2023-as szövetségi költségvetését, amiről a tárgyalások megakadtak republikánusok és demokraták között.

(MTI)