Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
443,58 Ft
Bitcoin
23,169 $

Mérföldkő Szecsuánban: ezentúl élettársak is vállalhatnak gyermeket

Hatalmas mérföldövet jelentett be a kínai Szecsuán tartomány: a hatóságok ugyanis ezentúl a nem házasok számára is lehetővé teszik, hogy családot alapítsanak.

Saját fejlesztésű gyógyszerekkel veszi fel a harcot a koronavírus ellen Kína

A kínai hatóságok két új fejlesztésű koronavírus elleni gyógyszer használatára adott engedélyt, miután a betegség terjedése továbbra is súlyos gondokat okoz az országban.

Kína: 10 éve nem volt olyan alacsony az okostelefon-eladások száma, mint tavaly

A leszállított készülékek száma 286 millió volt, szemben a korábbi év 329 milliójával, s ennyire rossz eredményt utoljára 2013-ban regisztráltak.

Kína vasárnaptól újra megkezdi az országba utazó japán állampolgárok vízumkiadását

Ez remélhetőleg enyhíteni fogja a két ország közötti diplomáciai vitát, bár az nem derült ki, hogy a dél-koreai állampolgárok kapcsán is lesz-e hasonló változás.

Amerikai tábornok: a megérzéseim azt súgják, 2025-ben Kína ellen fogunk harcolni

Állítása szerint a jövő évi tajvani elnökválasztás ürügyet kínálna a kínai elnöknek, hogy háborút indítson, hiszen az Egyesült Államok figyelme is másra fog irányulni.

További Hírek

Továbbra is több tucatnyi kormányellenes tüntetőt tartanak fogva Kínában

Egy jogvédő csoport szerint a novemberi demonstrációk tüntetői közül még mindig sokan börtönben vannak.

Egy évtizede nem látott szintre süllyedt a hőmérséklet Ázsia egyes részein

Északkelet-Ázsiában jelenleg ádáz harcot kell vívniuk az embereknek a hideg idővel, ami halálos áldozatokat is követelhet.

Több mint 4000-en vesztették életüket Kínában 24 óra alatt a covid miatt

A hivatalos adatok nem sokkal azután jelentek meg, hogy egy neves szakember azt nyilatkozta, meglehetősen kevés esély van egy újabb koronavírus-járványhullám kialakulására.

Thaiföld remek turistaszezonra számít a kínai látogatók visszatérésével

Egy elefánttábor tulajdonosa szerint 60-70%-kal több foglalásuk van a holdújévi ünnepek miatt, s utoljára a járvány előtt volt ilyen jó szezonjuk.

Titokban már tavaly decemberben kínai állampolgárságot kaptak a Liu-testvérek

Sajtóinformációk szerint a gyorskorcsolyázó Liu-testvérek gyorsított eljárásban, már tavaly megkapták a kínai állampolgárságot.

Katonai szaklap: Kína drónok bevetésével "egyesítené" az országot Tajvannal

Erről egy kínai katonai szaklapban írtak, kiemelve, hogy a drónok kulcsfontosságú szerepet játszanának abban az esetben, ha Kína ténylegesen "egyesítései háborút" indítana Tajvan ellen.

Kínában december óta 10-ből 8 ember megfertőződött a koronavírussal

A kínai tisztviselők a hivatalos adatok alapján közölték, hogy a koronavírushoz köthető halálesetek száma a járványügyi korlátozások feloldása óta 72 ezerre emelkedett, noha a nem kínai szakértők szerint ez a szám valójában az egymilliót közelíti.

Hidegrekord: mínusz 53 fokot mértek Kínában

Kicsit sem nevezhető ez szokatlannak a térségben, hiszen Mohóban évente akár nyolc hónapon át is tarthat a havas-jeges évszak.

Meghalt egy hentes Hongkongban, miután a vágásra szánt disznó nekirontott

Az áldozatra egyik kollégája talált rá, miközben eszméletlenül hevert a földön, ám a kórházba szállítása után már nem tudtak segíteni rajta.

Kína csaknem 13 ezer új koronavírushoz köthető halálesetet jelentett

A hatalmas ázsiai ország január 13. és 19. között csaknem 13 ezer olyan halálesetről jelentett, amik a koronavírushoz köthetőek.