Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Már Tu-22-es bombázókról indít rakétákat Oroszország a fehérorosz légtérből Ukrajnára

Fotó: EPA/SERGEI ILNITSKY
not image

Hujber Dávid

2022. június 26. - 09:00

Az ukránok azt állítják, hogy Fehéroroszország területéről is érkeztek rakéták, és ez volt az első olyan alkalom, amikor Tu-22-es bombázok adtak le lövéseket a területről.

Oroszország és Ukrajna több mint négy hónapja csatázik egymással. A legaggasztóbb az egész háborúban, hogy még mindig nem látni annak a végét, és a felek régóta nem tárgyaltak egymással, csak a másikra mutogatnak.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Az USA mindeközben tonnaszámra tömi fegyverekkel Ukrajnát, legutóbb már hajókat is adtak nekik, de Zelenszkij szerint ez sem elég, rakétavédelmi és modern rendszereket akar a Nyugattól, méghozzá a lehető legrövidebb időn belül.

A Nyugatnak óvatosnak kell lennie, mert ha olyan fegyvereket ad, amivel végképp kihúzzák a gyufát Putyinnál, az eszkalációhoz vezethet. Az orosz elnök szombaton arról beszélt, hogy az USA 200 nukleáris fegyvert tart Európában, és további részleteket is közölt erről.

Az USA-nak esze ágában nincs visszavennie, folyamatos a nyomásgyakorlás a részükről, ami miatt Biden amerikai elnököt nem kevés kritika éri, miközben az oroszok szerint a Nyugat nemes egyszerűséggel Ukrajnának falaz.

Szombaton tucatnyi nagy hatótávolságú orosz rakétacsapásról is beszámoltak Ukrajnában, melyek közül néhányat Tu-22-es orosz bombázókról indítottak, amik Fehéroroszországból érkeztek az ukrán hadsereg szerint.

Mintegy 30 orosz rakétát lőttek ki a közép-ukrajnai Zsitomir régióra, de Mykolaiv, Csernyihiv és Lviv közelében is voltak hasonló támadások. A The Guaridan arról ír, hogy az ukrán katonai hírszerző ügynökség szerint az orosz bombázók először használták erre a célra a fehérorosz légteret.

Azon a véleményen vannak az ukránok, ez egy újabb kísérlet arra a Kreml részéről, hogy Fehéroroszországot belerángassák a háborúba. Zelenszkij ennek kapcsán azt mondta, mivel a Moszkva által ötnaposra tervezett háború már az ötödik hónapba lépett, Oroszország kényszert érzett arra, hogy egy ilyen „rakétashow-t” rendezzen.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.