Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

18 hajót küld az USA Ukrajnának az oroszok ellen

Fotó: Joe Biden amerikai elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a washingtoni Fehér Házban 2022. június 24-én, miután a legfelsőbb bíróság érvénytelenítette a Roe kontra Wade döntést, lehetővé téve ezzel a tagállamok számára, hogy maguk döntsenek arról, betiltják-e az abortuszt. Az 1973-as jogesetben a legfelsőbb bíróság azt mondta ki, hogy alkotmányellenesnek számít az abortuszjog korlátozása. MTI/AP/Andrew Harnik
not image

Hujber Dávid

2022. június 26. - 06:22

Az Egyesült Államok az új biztonsági csomag részeként közel 20 járőrhajót is küld Ukrajnának az oroszok elleni harc jegyében.

Az USA rövid időn belül bejelentett két olyan biztonsági csomagot is Ukrajna részére, aminek hatalmas hasznát vehetik. Egy 1 milliárd, illetve egy 450 millió dolláros csomagról van szó, melynek részeként rengeteg fegyvert tesznek elérhetővé.

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

Kiderült, hogy a csütörtökön bejelentett csomagban 18 járőrhajó is szerepel. Ezen hajók között szerepel hat 40 lábas tengeri harci hajó is, illetve tíz 34 lábas Dauntless Sea Ark típusú járőrhajó, valamint két 35 lábas folyami hajó.

A The Guardian beszámolója szerint a Pentagon egyik magas rangú védelmi tisztviselője azt mondta, ezek a hajók nagyrészt a folyami útvonalak védelmét fogják szolgálni, és lehetővé teszik Ukrajna számára, hogy ellenőrzésük alatt tartsák az érintett területeket.

A hajók partközeli, illetve part menti területeken is bevethetők. Arról továbbra sincs szó, hogy Ukrajna rombolókat kapjon, melyek eszkalációhoz vezetnének, de hajóelhárító rakétákat már használhattak, amiket szintén a Nyugattól kaptak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.