Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Miközben a Huawei szárnyal, az Apple iPhone eladásai 19 százalékkal bezuhantak Kínában

Meredeken csökkent az Apple iPhone-ok eladása Kínában, ami a Huawei előretörésének tudható be.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Mark R. Cristino
Mobil

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Counterpoint adatai szerint az Apple iPhone eladásai 19,1 százalékkal csökkentek az év első három hónapjában, mivel a kínai távközlési és szórakoztatóelektronikai óriás Huawei újra fellendült okostelefon-üzletágában. A sencseni székhelyű cég okostelefonjainak eladásai az első negyedévben 69,7 százalékkal (!) növekedtek.

A Bloomberg szerint mindez javarészt a Huawei Mate 60 okostelefonjának bevezetésének köszönhető, mely olyan csúcskategóriás chippel rendelkezik, mely támogatja a következő generációs 5G mobilkapcsolatot. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Ez pedig azért is lényeges, mert mint ismert, 2019-től kezdődően az Egyesült Államok szankciókat vezetett be a Huawei ellen, hogy megakadályozza az ilyen technológiához való hozzáférést, ami szinte teljesen visszavetette a Huawei okostelefon-üzletágát.

Úgy tűnik azonban, hogy az üzletág feltámadt hamvaiból: a Counterpoint kedden közzétett kutatása szerint a vállalat a negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó Kínában, ami csak növeli a nyomást az Apple-re, mely jelenleg a harmadik legnagyobb az országban.

Összességében az év első három hónapjában Kínában az okostelefon-eladások 1,5 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest, ami az iparág második negyedéves pozitív növekedését jelenti.