Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Lángszóróval felszerelt robotkutyát dobott piacra egy amerikai cég

Kilenc méteres lángok kibocsátására képes, ám az akkumulátorával csak egy óráig bírja.

...svg content...Fotó: YouTube/Throwflame
Technológia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Lángszóróval felszerelt robotkutyát dobott piacra az amerikai Throwflame vállalat, amely az első fejlesztés a maga nemében. Az eszköz nem mondható olcsónak, hiszen 9420 dollárt (körülbelül 3,5 millió forint) kérnek érte, katonai szempontból azonban zord jövőképet vetít elénk. Mint kiderült, az eszköz a Thermonator becenevet kapta, tulajdonságait tekintve pedig a következőket érdemes tudni:

Kilenc méteres lángok kibocsátására képes, ám jelenleg igencsak bekorlátozza, hogy az akkumulátora csupán egy órán át tart ki, emellett az autonóm járművekhez hasonlóan LiDAR-technológiát használ a tájékozódáshoz és a környezet felméréséhez – írja a 24.hu az Interesting Engineering cikkére hivatkozva. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

A belsőnézetes (FPV) kezelőfelülettel ellátott eszköz a cég állítása szerint képes megkerülni az akadályokat, és távoli területeken is tevékenykedhet, bár ez csak abban az esetben igaz, ha sikerül egy órán belül letudni az akciót, vagy plusz aksikkal fel tudják szerelni. Mindemellett adódhat a kérdés, mégis mire lehet jó a Thermonator?

A gyártó szerint minden terméküket személyes és kereskedelmi használatra szánják, például talajtisztításra, jég- és hóolvasztásra, erdőtüzek megelőzésére, valamint filmgyártásra. Ugyanakkor a drónokhoz hasonlóan minden bizonnyal erre a technológiára is szemet fog vetni a hadsereg, és így a háborúk modernizálásához is hozzájárulhat – teszik hozzá a cikkben.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy svéd cég előrukkolt egy olyan rendszerrel, amely még a munkahelyi baleset megtörténte előtt jelez. A Buddywise társalapítója és vezérigazgatója úgy látja, ezen az úton egy nap eljuthatunk a „sérülésmentes jövőbe”, s ebben nem köthetünk kompromisszumot, hiszen a nap végén mindenkinek épségben kell hazatérnie.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.