Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

A magyar miniszterelnök és az ukrán elnök a kétoldalú kapcsolatok és a béke előmozdításának kérdéseit vitatták meg egy telefonbeszélgetés során.

További Hírek

Erdogan kulcsszerepet vállalna a konfliktusban álló felek békítésében.

Az ukrán elnök úgy döntött, hogy a kialakult helyzet miatt haditanácsot hív össze Kijevben.

Elmondása szerint „az erőteljes nyilatkozatokon kívül semmi konkrétat nem látnak”, de ettől még nem hagyhatják figyelmen kívül a dolgokat.

Elmondása szerint „ha a nép egyes képviselői úgy döntenek, hogy nem az ukrán embereket, hanem az Ukrajnába jött gyilkosokat szolgálják”, akkor a kormány intézkedései is ennek megfelelőek lesznek.

Az ukrán elnök rámutatott, annak ellenére, hogy az orosz katonák számára egyoldalú tűzszünetet rendelt el Putyin az ortodox karácsony idejére, Bahmutnál ebből semmi sem valósult meg.

Az ukrán kormány azzal védekezett, hogy a(z orosz) dezinformáció ellen harcolnak a rendelkezéssel, amely teljes mértékben összhangban van az EU törvényeivel és elvárásaival.

Ugyanakkor szerinte ez nem több annál, minthogy az oroszok késleltessék a vereségüket, mert úgy látja, ezt a háborút nem nyerheti meg Oroszország Ukrajna ellen.

A brit miniszterelnök és az ukrán elnök egy telefonbeszélgetés során egyeztetett a háború jelenlegi állásáról, a brit kormányfő pedig biztosította Zelenszkijt arról, hogy az Egyesült Királyságra hosszabb távon is számíthat, ha segítségnyújtásról van szó.

Állítása szerint az ukránok összetartanak, az oroszok viszont túlságosan félnek attól, hogyan végződik majd a háború.

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója úgy fogalmazott, Oroszországnak már nincsenek katonai célja, és megpróbálnak minél több civillel végezni.