Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,06 Ft
Euró
395,67 Ft
Font
468,23 Ft
Bitcoin
65,048 $

A heves esőzések megrongáltak egy nigériai börtönt, több mint 100 rab szökött meg

A falak és a környező épületek is megrongálódtak a szokatlanul heves esőzések nyomán, a rabok pedig kihasználva a lehetőséget, megszöktek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Rohan Chhipa
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Adamu Duza szóvivő csütörtöki nyilatkozatában számolt be arról, hogy legkevesebb 118 rab megszökött a börtönből, miután a szerda esti heves esőzések jelentős károkat okoztak a nigériai fővároshoz közeli Sulejában lévő létesítményben.

A szóvivő hozzátette, a több órán át tartó felhőszakadás jóformán tönkretette a közepes biztonságú börtön egyes részeit, köztük a körfalat és a környező épületeket, hangsúlyozva, hogy hajtóvadászat indult a szökött rabok után, s már sikerült is elfogniuk 10 személyt.

Duza a lakossághoz szólva nyugalomra intette a helyieket, biztosította a lakosságot arról, hogy a hatóságok uralják a helyzetet, arra kérve az embereket, hogy figyeljenek a szökésben lévő rabokra, és minden gyanús mozgást jelezzenek a legközelebbi biztonsági szervnek.

Duza nem közölt részleteket a megszökött foglyok személyazonosságáról vagy hovatartozásáról, de helyi jelentések szerint a Boko Haram iszlamista lázadó csoport tagjait már biztosan elfogták. Nem ez volt azonban az első ilyen eset az országban.

A Reuters emlékeztetett, az elmúlt években több ezer rab szökött meg a gyenge infrastruktúra és a militáns támadások miatt. Az Iszlám Állam 2022 júliusában elkövetett támadása nyomán például a főváros, Abuja egyik szigorúan őrzött börtönéből mintegy 440 rab szabadult ki.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.