Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,63 Ft
Euró
381,54 Ft
Font
445,19 Ft
Bitcoin
43,384 $

További Hírek

A heves esőzések pusztító földcsuszamlásokat indítottak útjukra, melyek legkevesebb 21 ember életét követelték Északnyugat-Kínában.

Rendkívül heves esőzések csaptak le Svédországra és Norvégiára: mindkét országban jelentősek a károk; kisiklott egy vonat, az özönvízszerű esőzés pedig járhatatlanná tette az utakat.

Tizenhárman eltűntek, viszont további 14 főt már biztonságos helyre szállítottak.

Észak-Angliában és Walesben összesen 12 árvízriasztást adtak ki az özönvízszerű esőzések miatt.

A szélsőségesen heves esőzések nyomán kiáradtak a folyók, melyek tönkretették az utakat, lakóházakat tettek a földdel egyenlővé és több mint 100 ember életét követelték két hét leforgása alatt.

A délnyugat-kínai Csungking városának önkormányzata számos kerületre és megyére magas fokú riasztást adott ki, miután a heves esőzések nyomán kiáradhatnak a folyók.

Indiát újabb heves esőzések sújtották, a folyók vízszintje évtizedes rekordokat döntöget, miközben a szivattyúkat elárasztotta a víz, így fennáll az ivóvízhiány kockázata az országban.

A fővárosban be kellett zárni az iskolákat, illetve a Himasal Prades és Uttarakhand államokban élőket arra kérték, hogy lehetőleg maradjanak otthon.

Kurume és Karatsu városaiban sárlavina pusztított, amely miatt legalább hat fő eltűnt, miközben a mentőegységek fáradhatatlanul tevékenykednek az érintett helyszíneken.

Az esőzés leginkább a Jangce folyó mentén fekvő területeken éreztette negatív hatását, ahol több mint 130 ezren élnek.