Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,845 $

Szélsőséges időjárás tombol Kínában: északon rekordhőmérséklet, délen heves esőzések

Ez pedig masszív aggodalomra ad okot az élelmiszer-biztonság kapcsán.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Vu Hong
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kína ismét szélsőséges időjárással küzd: súlyos aszály és rekordhőmérséklet sújtja északot, míg a heves esőzések elárasztják délvidéket. Ez a mostoha időjárás pedig aggodalmat keltett az élelmezés-biztonsággal kapcsolatban a világ második legnagyobb gazdaságában.

A kínai mezőgazdasági minisztérium csütörtökön közölte, hogy az aszály és a hőség kedvezőtlenül befolyásolta a vetési szezont néhány északi és középső tartományban, s figyelmeztetett, hogy a hőmérséklet várhatóan a következő napokban meghaladja a 35 Celsius-fokot is. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Az ország azon területei, ahol sok rizst és búzát termelnek, súlyosan érintettek, ami megzavarta a tavaszi és nyári vetési idényt: a száraz, forró körülmények miatt hét tartományra kiterjedő vészhelyzeti riasztást adtak ki a hatóságok.

A minisztérium rámutatott, az utóbbi időben tapasztalt tartósan magas hőmérséklet felgyorsította a talaj vízveszteségét, és egyes területeken olyan szárazságot okozott, ami negatívan befolyásolta a nyári vetési szezont:

A Kínai Meteorológiai Hivatal (CMA) szerdán közölte, hogy június közepén 28 regionális meteorológiai állomáson dőlt meg a valaha mért legmagasabb hőmérsékleti rekord: az északi Sanhszi tartományban található Fenyang városában 40,2 Celsius-fokot mértek, ami a valaha mért legmagasabb érték.

Újabb sokkoló állítások jelentek meg a gyermekbántalmazó karateedzőről

Egyre több sokkoló állítás jelenik meg a gyermekbántalmazó edzőről, újabb és újabb súlyos nyilatkozatokat adnak ellene.