Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,86 Ft
Euró
381,61 Ft
Font
445,49 Ft
Bitcoin
43,545 $

További Hírek

A tragikus hajókatasztrófa 106 ember életét követelte Nigériában.

A helyi rendőrség közlése szerint legkevesebb 100 ember életét vesztette, miután egy hajó felborult a Niger folyón, a szomszédos Niger állam közelében.

Több mint 100 ember vesztette életét Nigéria középső részén az immáron több napja tartó, közösségek között kirobbant feszültség nyomán.

Egy nigériai szakács hétfőn folytatta törekvését, hogy új világrekordot állítson fel a leghosszabb nonstop főzésben, és közel 100 órán keresztül talpalt a konyhában.

Az incidens szerdán történt a Benue állambeli Umogidi településén, ahol sajnálatos módon gyakorinak számítanak az ilyen jellegű esetek.

Miután a jelenlegi eredmények szerint ismételten a kormánypárt vette át a vezetést, az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztató keretében követelték a választások új kiírását.

Jelenleg is hajtóvadászat folyik a nigériai ellenzéki Munkáspárt szenátorjelöltjének gyilkosai után, akit szerda késő este autójában lelőttek, majd felgyújtottak.

Nigériában súlyos gondot jelent a biztonság hiánya, már több mint 40-en vesztették életüket a február végi választások előtt.

Két nigériai közösség a bírósághoz fordul, hogy tegyenek igazságot: a Shell ugyanis állításuk szerint felelős vízforrásaik pusztító szennyezéséért.

A nigériai központi bank belföldi kártyarendszer indít annak érdekében, hogy csökkentse a készpénzforgalmat.