Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Ilyen az élet mínusz 50 Celsius-fokban, a világ leghidegebb városában

A szokásosnál is enyhébb európai tél mellett meglehetősen nehéz beleképzelnünk magunkat azok helyébe, akik -50 Celsius-fokos hőmérséklet mellett élik életüket.

Oroszország: Svédország "titkolózik" az Északi Áramlaton történt robbanás kapcsán

Miután Svédország nem osztott meg minden részletet Moszkvával az Északi Áramlaton történt robbanás ügyében, Oroszország most azzal vádolja Stockholmot, hogy "valami rejtegetnivalója" van.

Legálisan vetíthetnének kalózfilmeket az orosz mozik egy új törvényjavaslat szerint

Legutóbb több filmet is levetítettek Oroszországban a tulajdonosok engedélye nélkül, mint például a Batmant, a Fekete Párduc 2-t és az Avatar: A víz útját is.

"Putyin megőrült" - távolodna Kína Oroszországtól

Lapértesülések szerint egyre több kínai diplomata tartja vállalhatatlannak az ország kapcsolatát Oroszországgal és inkább a Nyugat felé kacsintgatnának.

Oroszország megnyirbálhatja az orosz IT-szektort új törvénytervezetével

Oroszország az újévre új törvénytervezettel készült: egy új távmunkatörvénnyel ugyanis megpróbálnák visszacsábítani azon IT-szektorban dolgozókat, akik az elmúlt években kivándoroltak az országból.

További Hírek

Indiai cégeket vádolnak azzal, hogy segítik Moszkvát a háborúban

A vádak meglehet valósak, hiszen az orosz katonák csizmái importált indiai bőrből készülnek, és igen szembetűnő, hogy az orosz-ukrán háború kezdete óta az indiai cégek Oroszországgal folytatott kereskedelme 413 százalékkal (!) növekedett.

Zelenszkij tanácsadója szerint az oroszok minél több civillel akarnak végezni

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója úgy fogalmazott, Oroszországnak már nincsenek katonai célja, és megpróbálnak minél több civillel végezni.

Moszkva szerint Oroszország győzelme Ukrajna felett elkerülhetetlen

A Kreml minisztere szerint elkerülhetetlen, hogy Oroszország győzelmet arasson Ukrajna felett, nem látnak más forgatókönyvet.

Zelenszkij győzelmet akar az oroszok ellen 2023-ban

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt kívánta az új esztendőre, hogy Ukrajna nyerje meg a háborút.

Putyin szilveszter előtt kiadott egy fontos engedélyt

A tájékoztatás szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök engedélyezte a barátságtalan országoknak a gázadósság külföldi devizában kifizetését.

Száműzött főrabbi: a zsidóknak el kell hagyniuk Oroszországot

Moszkva száműzött főrabbija riasztó figyelmeztetést küldött a zsidóknak: úgy véli ugyanis, hogy a zsidóknak el kell hagyniuk Oroszországot, amíg csak lehet.

Oroszország: történelmi mélyponton a munkanélküliség

Hivatalos adatok alapján idén novemberben 2 millió 745 ezren voltak munkanélküliek, ami mindössze 152 ezerrel kevesebb az októberinél.

Lezárult az egyhetes közös kínai-orosz hadgyakorlat a Kelet-kínai-tengeren

Ennek során tüzérségi támadásokat, tengeralattjárók és hadihajók elleni csapásokat szimuláltak, illetve mélyvízi bombákat is bevetettek.

Irán szerint hatékonyak a drónjaik Ukrajnában 

Az elmúlt hónapokban az orosz erők egyre gyakrabban használtak iráni gyártmányú drónokat Ukrajna bombázására. 

Az orosz invázió miatt 40%-kal csökkent az ukrán gabonatermés mennyisége

A gabona 30%-át még nem takarították be, ám az már így is látszik, hogy komoly mértékű visszaesés következett be a 2021-es évhez képest.