Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Súlyos károk keletkeztek egy világhírű párizsi épületben (videó)

A párizsi Moulin Rouge (Vörös Malom) mulató széllapátjai eddig ismeretlen okokból leszakadtak az éjszaka folyamán.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Oleg Cetinic
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A párizsi tűzoltóság közlése szerint csütörtökre virradóra egyelőre ismeretlen okokból leszakadtak a világhírű párizsi Moulin Rouge (Vörös Malom) mulató széllapátjai. A tájékoztatás szerint ugyanakkor nem áll fenn annak a veszélye, hogy az épület további omlásnak indul.

A Moulin Rouge egyik illetékese megosztotta, az 1889-ben megnyílt mulató történetében korábban soha nem történt baleset, s egyelőre rejtély övezi, hogy mitől és hogyan szakadtak le az épület tetején lévő széllapátok. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Azt is elárulta, hogy a balesetben senki sem sérült meg, mivel az a szerda esti zárás után történt, hozzátéve, hogy a mulató vezetése heti szinten végez ellenőrzést, hogy biztosítsák a malom széllapátjainak működését, ám nem találtak problémát.

A Moulin Rouge októberben lesz 135 éves, s Párizs egyik legnépszerűbb látványossága, mely előtt naponta turisták ezrei fotózkodnak. A szórakozóhely tájékoztatása szerint évente mintegy 600 ezer vendégük van, s esténként két előadást tartanak.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.