Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Lengyel újságíró: csak Orbán meri kimondani, hogy a háborún az USA is nyerészkedik

Állítása szerint azok, akik ünnepélyesen hangoztatják, hogy milyen újabb katonai segélyekkel támogatják az ukránokat, pont ők „keresik a legtöbb pénzt”.

Kifejtette az orosz elemző, hogyan tér vissza a politikai élet Oroszországba

Nagyon sok elemző fordította túlzottan a figyelmét arra a csatára, amely a Kreml által képviselt Nyugatellenes patriotizmus és az ideológia egyre kevesebbnek tűnő ellenzője között zajlott – Alekszej Makarkin orosz politikai elemző szerint tévesen.

Zelenszkij haditanácsot hívott össze Kijevben

Az ukrán elnök úgy döntött, hogy a kialakult helyzet miatt haditanácsot hív össze Kijevben.

„Oroszország számára is egy gyors ukrán győzelem lenne a legjobb”

Dimitrij Szavvin, a Lettországban szerkesztett konzervatív Russian Harbin hírportál egyik szerzője arról írt hosszan, hogy a tavalyi egyik legjelentősebb eseménye az volt, hogy Oroszország több tekintetben is vereséget szenvedett Ukrajna ellen.

Ezért válthatták le az oroszok ukrajnai csapatainak vezetőjét

Az elemzők megosztottak azt illetően, miért döntött úgy az orosz vezetés, hogy leváltják az Ukrajnában harcoló erők vezetőjét, Szergej Szurovikint.

További Hírek

„Putyin talán az utolsó lesz a történelemben, aki az Oroszország nevű hely vezetője”

Vlagyimir Putyin brutális és törvénytelen Ukrajna elleni inváziója, valamint fokozódóan elnyomó belföldi politikája miatt Oroszország az elmúlt tíz hónap alatt a gonosz karikatúrájának szimbóluma lett – állítja Kirill Martinov.

Karácsony Kijevben: „Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal”

Karácsony Gergely Kijevben is a magyar kormányról beszélt, és azt mondta, kiemelte, hogy Magyarország nem egyenlő a mostani kormánnyal.

Kijevbe látogatott Karácsony Gergely

Karácsony Gergely úgy döntött, elfogadja Kijev meghívását, és már ott van a fővárosban, hogy közösen tartsanak sajtótájékoztatót.

Kreml: Putyin nyitott lenne a tárgyalásra Ukrajna kérdésében

A Kreml ismételten közleményt adott ki arra vonatkozóan, hogy Vlagyimir Putyin nyitott lenne a tárgyalásokra Ukrajna kérdésében, de a Nyugat miatt egyszerűen nem tudják ezt.

Danilov: a koreai opciót fogják csak felajánlani az oroszok

Az 1950-1953 között pusztító koreai háborút végül azzal a megoldással sikerült megállítani, hogy északi és déli részre osztották a történelmileg egységes félszigetet, amely azóta sem egyesült.

Újabb 300 gyermeket deportáltak az oroszok Donyeckből és Luhanszkból

Hivatalosan „gyógykezelés” címszó alatt Moszkvába hurcoltak 300 gyermeket az oroszokat az újabb kör deportálás során. Ez a háborús és emberiség elleni bűntettek egyike legsúlyosabbikja, ráadásul gyermekek kárára, a világ azonban még mindig hezitál, hogy ez ellen fellépjen.

„Fehéroroszországnak nincs jövője független országként”

Habár Aljakszandr Lukasenka gyakran hangsúlyozza, hogy ő a záloga a független belorusz állam túlélésének, gyakran kritizálják, amiért oly könnyen besodródott Vlagyimir Putyin szoros érdekszférájába.

Fontos orosz vasútvonalat romboltak le luhanszki partizánok

Az ukrán hadsereg is számos létfontosságú sikert ért el az oroszok ellen, azonban nagy segítségükre van, hogy a civil egységek is beálltak mellettük harcolni – köztük partizánok is, akik fontos akciókkal gyengítik az oroszokat.

"Csúnyán veszít" a háborúban Ukrajna, legalábbis egy volt CIA-tanácsadó szerint

Egy egykor a CIA-nek is dolgozó ügyvéd/közgazdász, James G. Rickards szerint az orosz-ukrán háború nem úgy alakul, ahogy a legtöbben gondolnánk.

Karácsonyi ajándék Ukrajnából: két tucat Wagner-zsoldost mészároltak le Bahmutnál

A Wagner-csoport az egyik leghírhedtebb zsoldoshadsereg a világon, amelyet a Vlagyimir Putyinhoz ezer szállal kötődő Jevgenyij Prigozsin irányít.