Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Az orosz nagykövet szerint az USA nem képes racionálisan felmérni a lépései következményeit

Fotó: MTI/EPA
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 29. - 01:44

Antonov szerint az USA a provokatív lépéseivel arra ösztönzi a kijevi rezsimet, hogy tömeges gyilkosságokat kövessenek el civilek ellen. 

A Washingtonból Kijevnek történő folyamatos fegyverszállítások csak szorosabbra fűzik a konfliktus spirálját, és növelik a további súlyosbodás veszélyét, amely kiszámíthatatlan következményekkel járhat – jelentette ki hétfőn Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete.

„Ukrajna meggondolatlan és válasz nélküli elárasztása fegyverekkel csak szorosabbra fűzi a konfliktus spirálját és növeli a további, kiszámíthatatlan következményekkel járó eszkaláció veszélyét” – mondta Antonov. 

Hozzátette, hogy a „washingtoni vezető körök azonban, akiket elvakít Oroszország meggyengítésének gondolata, még mindig nem képesek racionálisan felmérni lépéseik teljes veszélyességét”.   

A diplomata hangsúlyozta, hogy a fegyverszállítás mellett az Egyesült Államok hírszerzési adatokat oszt meg az ukrán féllel, és konzultálnak arról, hogy „hogyan cselekedjenek a harctéren” – írja a TASZSZ

„A lényegében provokatív lépéseivel az USA arra ösztönzi a kijevi rezsimet, hogy tömeges gyilkosságokat kövessen el civilek ellen. Ráadásul elnézik az amerikai zsoldosok folyamatos telepítését Ukrajnába. Az ilyen politika további kockázatokat teremt a legnagyobb atomhatalmak közötti kapcsolatokban” – hangsúlyozta a nagykövet.

Miután Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én beküldte a csapatait Ukrajnába az amerikai fenyegetés, a NATO-terjeszkedés, a donbászi köztársaságok helyzete és a helyi oroszok elleni erőszak miatt, a nyugati országok, élükön az Egyesült Államokkal, tárgyalás helyett fegyverküldéssel akarják megoldani a konfliktus. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.