Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,531 $

MTV Europe Music Awards: lefújták az eseményt az izraeli háború miatt

Biztonsági aggályokra hivatkozva lefújták az eseményt.

Fotó: MTI/EPA-EFE/Miguel Tona
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News értesülései szerint lefújták az MTV Europe Music Awards ceremóniát, melyet novemberben tartottak volna meg Párizsban, se melynek jelöltjei között olyan előadók szerepeltek, mint Taylor Swift és Olivia Rodrigo.

A szervezők csütörtökön jelentették be, hogy az MTV Europe Music Awards díjátadó ünnepségét biztonsági aggályok miatt törölték „a világ eseményeinek változékonyságára való tekintettel”, ami egyértelmű utalás a Hamász-Izrael háborúra. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

Az éves szinten megrendezésre kerülő eseményt november 5-én, vasárnap tartották volna Párizsban, s olyan sztárok voltak a jelöltek között, mint Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Miley Cyrus és Nicki Minaj. A döntést bejelentő közleményben az MTV-t birtokló Paramount szóvivője úgy fogalmazott:

„Tekintettel a világ eseményeinek változékonyságára, úgy döntöttünk, hogy a 2023-as MTV EMA-t nem rendezzük meg, tekintettel arra a több ezer alkalmazottra, stábtagra, művészre, rajongóra és partnerre, akik a világ minden sarkából utaznak, hogy életre keltsék a műsort. Az MTV EMA a globális zenei élet éves ünnepe. Miközben az izraeli és gázai pusztító eseményeket látjuk, ez nem tűnik a globális ünneplés legjobb pillanatának. Mivel már több ezer életet vesztettünk, ez a gyász pillanata.”

Végezetül a szervezők megjegyezték, már nagyon várják, hogy 2024 novemberében visszatérhessenek az eseménnyel.