Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Megbotránkoztató kijelentés miatt letiltotta a Twitter Trump egyik korábbi főemberét

not image

Nagy Noel

2020. november 13. - 10:07

Megerősítette a Twitter, hogy hosszabb időre letiltották Steve Bannonnek, a Fehér Ház korábbi főtanácsadójának a fiókját, miután egy múlt héten közzétett videóban úgy fogalmazott, hogy „le kellene fejezni” Dr. Anthony Fauci koronavírus-ügyi szakértőt, és Christopher Wray-t, az FBI igazgatóját

Megerősítette a Twitter, hogy hosszabb időre letiltották Steve Bannonnek, a Fehér Ház korábbi főtanácsadójának a fiókját, miután egy múlt héten közzétett videóban úgy fogalmazott, hogy „le kellene fejezni” Dr. Anthony Fauci koronavírus-ügyi szakértőt, és Christopher Wray-t, az FBI igazgatóját – írta a CNN.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Steve Bannon sosem arról volt híres, hogy elkerülné a botrányokat, például nyáron azért tartóztatták le a szövetségi hatóságok, amiért több millió dollár értékű csalást követett el számos adományozó kárára, akik abban a reményben küldtek neki pénzt, hogy azt a Trump által beígért Mexikó-USA határon épített falra költsék.

Mint nyáron kiderült, azonban Bannon és három társa egyáltalán nem erre a törekvésekre költötték a súlyos pénzeket, hanem a saját életszínvonalukat turbózták fel, egészen luxus szintekre. A bírósági tárgyalás zajlik, ám az ex-főtanácsadó és társai is állítják, ők ártatlanok.

A választás hetének folyamán „egészen formában volt” Bannon, ugyanis többek között beszállt ő is Trump továbbra is bizonyíték nélküli állításainak erősítésébe, hogy az elnök megnyerte már a választást, mindössze csalással történhet az, hogy elveszíti.

A legnagyobb felháborodást azonban a Facebookra, Twitterre és YouTube-ra megosztott videója keltette, amelyben arról beszélt, hogy Dr. Anthony Faucit és Christopher Wray-t is le kellene fejezni. A videót csak Facebookon 200 ezren látták, mielőtt azt letörölte volna a közösségi média oldal, ahol folytatta a lefejezésről szóló álmait:

„Karóra tűzném a fejüket, és kitenném őket a Fehér Ház két sarkára, mintegy figyelmeztetésként a washingtoni bürokratáknak: vagy alkalmazkodsz hozzánk, vagy neked annyi”

A botrány kitörését követően Bannon ügyvédje, aki a csalásos ügyben képviseli, William Burck bejelentette, hogy azonnali hatállyal a képviseletét, és arra kérte az eljáró bírókat, hogy halasszák el a tárgyalást, ameddig a korábbi főtanácsadó nem talál magának új ügyvédet.

Azóta a videót törölték Facebookról és YouTube-ról is, ám a legkeményebb fellépést a Twitter intézte: felfüggesztették Bannon fiókját, ráadásul nem átmeneti, hanem tartós időre, amiért megsértette a felhasználói feltételeket, és „erőszakra buzdított”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.