18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

M7-es busztragédia: a Katasztrófavédelem hivatalos videós felvétele

Fotó: YouTube/Katasztrófavédelem Hivatalos
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ezek a megrázó felvételek is bizonyítják, hogy milyen szörnyű lehetett a helyzet a szabadbattyáni helyszínen, ahol nyolc ember vesztette életét a tömegszerencsétlenségben.

Napról napra egyre több információ lát napvilágot a tragikus buszbalesetről, ami vasárnap hajnalban történt az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében a Budapest felé vezető oldalon. A magyar turistákat szállító busz Horvátországból tartott a fővárosba, nyolc ember azonban már soha nem térhetett haza.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Olyan súlyosan voltak a sérüléseik, hogy a helyszínen életüket vesztették, már nem lehetett rajtuk segíteni. A buszt vezető sofőr is elhunyt, akinek a fia kizárta, hogy az édesapja elaludt volna a volán mögött, míg az egyik túlélő azt mondta, szerinte durrdefekt okozta a tragédiát.

Időközben animáció is készült a tragédiáról, de egyelőre nem tudni, hogy mi idézhette elő, az is lehetőségek között szerepel, hogy műszaki hiba történt. Az egyik súlyosan sérült például csípőprotézist kap a baleset miatt.

A nyomozás már megkezdődött az ügyben, várhatóan több szakértőt is bevonnak a folyamatokba, hogy megállapítsák, mi is történt pontosan. A nyolc ember már soha nem kapja vissza az életét, akik közvetlen a becsapódás előtt még aludtak.

Alább a Katasztrófavédelem helyszínen készített felvételei nézhetjük meg a mentési munkálatokról. Jól látható, hogy a busz bizonyos részei teljesen összeroncsolódtak, a szerencsésebbek kisebb sérülésekkel úszták meg a becsapódást és a borulást.