Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

M7-es busztragédia: az egyik utas durrdefektre gyanakszik, és attól féltek, hogy lángokba borul a busz

Fotó: Tűzoltók az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Tényeknek írt levelet az egyik utas, aki attól tartott, hogy a padlóra kifolyt üzemanyag miatt lángokba borul a busz, és mindannyian meghalnak.

Eddig összesen nyolcan hunytak el a vasárnap hajnalban történt busztragédiában, akik mind a helyszínen vesztették életüket. Sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy már nem lehetett rajtuk segíteni.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Összesen nyolc utast ápolnak intenzív osztályon a sérüléseik miatt, egy személyről tudni, hogy életveszélyes állapotban van. A következő órákban, napokban és hetekben valószínűleg még több információ derül ki a tragédiáról, így azt is megtudhatjuk, hogy mi okozta a tragédiát.

Egy nő, aki a testvérével utazott a buszon, a Tények kérdésére arról számolt be, a tragédia idején egymás mellett aludtak, és arra ébredett, hogy mindenki sikít, miközben az őket szállító jármű felborult.

Az utas hirtelen fel sem fogta, hogy mi történik, hirtelen az arca elé tette a kezeit, miközben teljesen sötét volt. Ekkor a busz már a jobb oldalán feküdt, mindenki egymásra esett, a padlón pedig folyt az üzemanyag.

„Az járt a fejemben, hogy ez fel fog gyulladni és meghalunk.” – idézte a Tények a nőt, aki szerint a busz durrdefektet kapott menet közben, emiatt következhetett be a tragédia, de ez egyelőre semmilyen formában nem került megerősítésre.

A szakértők szerint lehetséges, hogy a sofőr, aki szintén elhunyt a balesetben, elaludhatott vagy rosszul lehetett, ám jelenleg a műszaki hiba sem zárható ki. Röviddel a tragédia után egy másik turistabusz érkezett a helyszínre, amelynek egyik utasa elmondta, brutális volt a látvány.

A másik busz utasa a Tényeknek elmondta, eleinte nem tudták felismerni, hogy milyen ronccsal van dolguk, de tudták, hogy egy hasonló járműről van szó, mint amiben ők utaztak. A nő hallotta, ahogy sokan sikoltoztak és segítséget kértek, horrorisztikusak voltak azok a pillanatok.