Dollár
392,68 Ft
Euró
411,01 Ft
Font
476,63 Ft
Bitcoin
17,077 $

M7-es busztragédia: animáción a tragikus baleset

Fotó: Tűzoltók kiemelik az árokból a hajnalban balesetet szenvedett autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az M1 híradó animáció segítségével mutatta be, hogy pontosan mi történhetett vasárnap hajnalban az M7-esen, ami nyolc ember halálát okoztak.

Az elmúlt 24 órában folyamatosan beszámoltunk az M7-es autópályán történtekről, melynek kapcsán még mindig sok a kérdés. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a busz lesodrását, így lehetséges, hogy a balesetben elhunyt sofőr elaludt, rosszul lett, vagy műszaki hiba történt.

Az összeroncsolódott buszt hosszú órákkal a becsapódást követően emelték ki az árokból, ahol összesen nyolc ember vesztette életét. Mindenki aludt a buszon, és kiderült, hogy a sofőrök nem sokkal azelőtt váltották egymást.

A sérültek közül nyolcan kerültek intenzív osztályra, egyvalaki pedig életveszélyes állapotban fekszik az őt ápoló kórházban. A nyomozás már kezdetét vette a tragédia kapcsán, de a jelentés végéig valószínűleg még sok időnek kell eltelnie.

Az M1 híradója is folyamatos tájékoztatást nyújtott a helyszínről, illetve a kórházak előtt a tudósítóik segítségével. A súlyos buszbalesetről egy animáció is készült, ami alább látható 4 perc 15 másodpercnél.

A folytatásban a buszt is teljesen átvizsgálják, bár a szakértők arra utalnak, hogy kisebb az esély a műszaki hibára. Orbán Viktor miniszterelnök szintén részvétét fejeztek ki az áldozatok családjainak, akik elvesztették szeretteiket.