Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

M7-es busztragédia: csípőprotézist kap az egyik súlyosan sérült

Fotó: Elvontatáshoz előkészítik a hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 16. - 09:17

Az egyik sérült olyan súlyosan megsérült a buszbalesetben, hogy csípőprotézis beültetést végeznek el nála Székesfehérváron.

Kovács Szilvia, az M1 tudósítója a székesfehérvári kórházból jelentkezett, ahol összesen 20 sérültet vettek át, akik a tragikus buszbaleset helyszínéről érkeztek. Szarvas József főorvos nyilatkozott a traumatológiai osztályról, aki elmondta, fél órával a sérültek érkezése előtt már tudtak a történtekről a mentésirányítástól.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

Ez a fél óra lehetőséget adott nekik ahhoz, hogy még felkészültebben várják a 20 sérültet, így azonnal elkezdték szervezni a betegfogadást. Szerencsésebb volt a helyzet, mert műszakváltás környékén érkeztek a sérültek, tehát nagyobb létszám állhatott rendelkezésre.

A hivatalos tájékoztatás szerint a 20 sérültből összesen három személy maradt kórházban. Az egyik nőnek eltört a bordája, akinek légmelle is keletkezett. Az orvosi beavatkozás részeként egy mellkasi szívócsövet helyeztek be a mellkasába, de a fájdalmát leszámítva jól van.

Egy férfinak is eltört a bordája, nála nem tapasztaltak mellkasi szövődményt, de egyelőre megfigyelés alatt tartják, más sérülést nem rögzítettek. A harmadik sérült sérülése súlyosabb, a combnyak törött nőt meg kell operálni, csípőprotézist fog kapni.

Volt még egy orrcsonttörést szenvedett nő, akit végül nem kellett kórházban tartani, míg a többi sérültnek apróbb sérüléseik voltak. Korábban kiderült, hogy összesen nyolc fő van intenzív osztályon, és egy személy életveszélyes állapotban fekszik az őt ápoló kórházban.

Időközben nyilatkozott az elhunyt sofőr fia is, aki kizárta, hogy az édesapja elaludt volna a volán mögött. Az egyik utas szerint durrdefektet kaptak, tehát szerinte nem a sofőr volt a hibás, de egyelőre ezt semmilyen hivatalos formában nem erősítették meg.