Dollár
395,13 Ft
Euró
417,90 Ft
Font
484,78 Ft
Bitcoin
17,190 $

M7-es busztragédia: az elhunyt sofőr fia szerint nem igaz, hogy az apja elaludt a volán mögött

Fotó: Elvontatják a hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A gyászoló családtag biztos benne, hogy az édesapja nem aludt el a volán mögött, valami más történhetett.

Egész Magyarországot megrázták a történtek, amikor kiderült, hogy tömegszerencsétlenség történt vasárnap hajnalban az M7-es autópályán. A buszbalesetben eddig összesen nyolcan vesztették életüket, rajtuk már nem lehetett segíteni, a helyszínen elhunytak.

Időközben egyre több információ látott napvilágot a tragédiáról, ami kapcsán egy animációs videót is közzétettek, lemodellezvén, hogy mi történhetett vasárnap hajnalban. A pontos okok azonban nem ismertek, az egyik utas szerint durrdefekt történhetett.

Pillanatnyilag sok a találgatás, és vannak, akik arra gyanakodnak, hogy a balesetben szintén elhunyt sofőr elaludt, ugyanakkor a tragikus becsapódás előtt 15-30 perccel álltak meg a sofőrök, amikor cseréltek a volánnál.

A Bors megtalálta az elhunyt buszvezető családját, akiktől a fia nyilatkozott a lapnak. Felháborítónak tartja, hogy egyesek kegyeletsértő módon kezdtek találgatásokba a tragédia körülményeit illetően, és szerinte egy szó sem igaz abból, amit írnak, miszerint az édesapja valószínűleg elaludt, az okozhatta a szörnyű balesetet.

„Hiába írogatták a fórumon, hogy szerintük a buszvezető elaludt a volán mögött, ebből egy szó sem igaz. A baleset előtt 15-30 perccel álltak meg pihenni Balatonlellénél, hogy az édesapám leválthassa a társát, Jánost.” – idézte a Bors a férfi fiát.

Kiderült, hogy az elhunyt buszvezető el szerette volna vinni a fiát a horvát útra, de ő valamiért az utolsó pillanatban nemet mondott. Nem tudja megmondani, hogy miért döntött így, hiszen régóta szeretett volna eljutni a tengerhez.

Elmondása szerint vasárnap hajnalban megérezte, hogy baj történt, és miután felriadt, képtelen volt visszaaludni. „Látszólag ok nélkül rossz kedvem lett és fájni kezdett a hátam.” Később pedig már hiába próbálta elérni az édesapját, már nem vehette fel a telefonját, hét másik személyhez hasonlóan a helyszínen életét vesztette.

„Senkinek nem kívánhatnék jobb apát! Az utasok is szerették, mert megbízható vezető is volt. Közel 15-20 éve dolgozott sofőrként.” – mondta a fiú. A Bors más érintettekkel is beszélni tudott, akik beszéltek a megrázó pillanatokról.