Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,91 Ft
Euró
378,64 Ft
Font
441,17 Ft
Bitcoin
40,788 $

Lengyelország felháborodva közölte, lehetetlen állampolgárai evakuálása Gázából

A lengyel külügyminisztérium egy hivatalos közleményben jelentette be, jelenleg semmi esély arra, hogy saját állampolgárait evakuálja a Gázai övezetből.

Fotó: MTI/AP/Abed Haled
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Izrael és Egyiptom felfüggesztette a külföldiek evakuálásának lehetőségét a Gázai övezetből, jelenleg lehetetlen a lengyel állampolgárok kimenekítése – közölte vasárnap a lengyel külügyminisztérium.

A külügyminisztérium közleményében „felháborodva hangsúlyozza”, hogy „minden egyes nap, amelyet a lengyel állampolgárok Gázában töltenek, életveszélynek teszi ki őket, és szenvedéssel jár, különösen a gyermekek számára”. Soron kívül Változékony idő vár ránk hétfőn, éjszaka mínusz 10 fok is lehet

A közleményben aláhúzták: „semmilyen körülmény nem indokolja”, hogy a három hete a Gázai övezetben tartózkodó lengyelek nem távozhatnak onnan, annak ellenére, hogy a lengyel illetékesek várják őket a határ egyiptomi oldalán.

Megerősítették: a lengyelek „biztonságos és gyors evakuálása érdekében” a lengyel diplomácia a konfliktus október 7-i kitörése óta „szoros és rendszeres, hivatalos és munkakapcsolatban” volt az egyiptomi és izraeli hatóságokkal.

A külügyminisztérium képviselői a Gázai övezetben tartózkodó lengyelekkel is fenntartják a kapcsolatot – tették hozzá. Pénteken a varsói külügyi tárca közölte: csaknem 30 lengyel vár kimenekítésre Gázából.

(MTI)

„Kétséges”, hogy a Covid maszkoknak volt-e haszna?

Állítása szerint nehéz szétválasztani a maszkok hatását más korlátozó intézkedések hatásaitól.