Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

Ötven halálos áldozatot követelt egy izraeli légicsapás egy gázai menekülttáborban

Egyre intenzívebbek a szárazföldi harcok Gázában.

MTI/EPA/MOHAMMED SABER
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Az Izraeli Védelmi Erők közleménye szerint az elmúlt egy napban csaknem 300 célpontra mértek csapást Gázában, ahol a Hamász földalatti alagútjaiban található létesítményeket is támadták.

Az éjszakai órákban az IDF légi, tengeri, valamint szárazföldi akciókat is végrehajtott, célba véve Gáza észak-déli útvonalát, valamint Gázaváros központját is. A harcokat a Hamász is megerősítette közleményében. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Mindeközben egy kórházigazgató szerint legkevesebb ötvenen vesztették életüket egy gáza északi részén található menekülttábort ért légicsapásban. A bombázásban további 150 ember megsérült – számolt be róla a Reuters.

Az ENSZ és több segélyszervezet is humanitárius katasztrófára figyelmeztet és azonnali tűzszünetet követel a gázai övezetben, ahol mostanra közel másfélmillió ember vált hajléktalanná, emellett az élelmiszer, a gyógyszerek, valamint az ivóvíz is fogytán van.

A nemzetközi felhívásokra reagálva Benjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök leszögezte, hogy jelenleg nincs esély a tűzszünetre, a mostani harcok pedig fordulópontot jelenthetnek nem csupán Izrael, de több másik állam számára is a terrorizmus elleni küzdelemben.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.