Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

Az ENSZ továbbra is szorgalmazza a humanitárius segélyek Gázába juttatását

Az elmúlt 24 órában több alkalommal is hangsúlyozták, hogy a helyzet egyre rosszabb.

Fotó: MTI/AP/Hatem Moussa
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kristen Saloomey, az Al Jazeera munkatársa az ENSZ-székházból tudósítva osztotta meg, hogy az ENSZ-tisztviselők figyelmeztetései az elmúlt 24 órában egyre gyakoribbá és intenzívebbé váltak, mivel a humanitárius helyzet a helyszínen egyre csak romlott.

Az ENSZ tisztségviselői szüntelenül azt hangoztatják, hogy a Gázai övezetben kifogyóban vannak az olyan létfontosságú ellátmányok, mint az élelmiszer, a víz, a gyógyszerek és az üzemanyag. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Az üzemanyagra például olyan nagy a kereslet, hogy az ENSZ humanitárius ügynöksége úgy véli, a kórházakat jelenleg árammal ellátó generátorok nagy valószínűséggel leállnak a következő 24 órában. Mindez azonban nyilvánvalóan hatalmas csapás lenne a kórházakban kezelt rengeteg sebesült számára.

Az ENSZ hétfőn ismételten és több alkalommal is felszólított a humanitárius segítségnyújtásra, s az is kiderült, hogy Martin Griffiths ENSZ-főtitkárhelyettes is beszélt az egyiptomi és izraeli illetékesekkel az ügyben.

Griffiths hétfőn kiadott egy nyilatkozatot is, melyben kiemelte, megfeszített munkával dolgoznak azon, hogy megtalálják a módját annak, hogy segélyszállítmányokat juttassanak Gázába. Megjegyezte, Anthony Blinken amerikai külügyminiszter részvétele nagyon hasznos volt, majd reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy talán még hétfőn tudják fogadni a segélyszállítmányokat Gázában.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.