Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
38,932 $

Benjamin Netanjahu kijelentette, Izrael nem fejezi be a Hamász elleni háborút

Közlése szerint ugyanis az izraeli erők folytatni fogják a terrorista csoport megsemmisítésére irányuló kormányzati terveket.

Fotó: Wikimedia Commons/Ron Przysucha
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters jelentése szerint Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke hétfőn kijelentette, országa nem fog beleegyezni a Hamásszal való fegyveres konfliktus befejezésébe a Gázai övezetben, s folytatni fogja a csoport megsemmisítésére irányuló terveit.

Netanjahu úgy fogalmazott, minden háborúban vannak járulékos civil áldozatok, ám szavai szerint a Hamász ellenőrzése alatt álló Gáza elleni izraeli támadás „a civilizáció és a barbárság” közötti harc. A miniszterelnök később felszólította szövetségeseit, támogassák Izraelt. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A Tel-Avivban tartott sajtótájékoztatón Netanjahu védelmi minisztere, Joáv Galant és stratégiai ügyekért felelős minisztere, Ron Dermer szintén az újságírókhoz intézett beszédet.

Dermer rámutatott, Izrael az Egyesült Államokkal való koordinációja a Hamász elleni harcban „példa nélküli a történelemben”, majd arról beszélt, hogy ezzel szemben Izrael Oroszországgal való kapcsolata „bonyolult”. Galant pedig arról beszélt, a megszállt Ciszjordániában csak az izraeli hadsereg és a rendőrség jogosult erőszak alkalmazására.