Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Agyonlőttek egy iraki közösségi médiasztárt Bagdadban

A nőt péntek este, otthona előtt lőtték le az iraki fővárosban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Md Mahdi
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy bagdadi rendőrségi forrás számolt be arról, hogy az iraki közösségi média sztárját, Ghufran Sawadit, ismertebb nevén Umm Fahadot péntek este lelőtték az otthona előtt Bagdadban, Irak fővárosában.

A támadás a Bagdadtól keletre fekvő Zayouna körzetben történt, s egy térfigyelő kamera videóra is vette, majd a felvételt megosztották a közösségi médiában is. A videón is látszik, ahogy egy motoron ülő fegyveres lelövi a nőt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal életét vesztette. Egy bagdadi rendőrségi forrás megerősítette a videó hitelességét a CNN-nek. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Az iraki belügyminiszter a gyilkosság kapcsán pénteken bejelentette, hogy „egy speciális munkacsoportot alakít, hogy kiderítse a közösségi médiában ismert nő ismeretlen támadók által elkövetett meggyilkolásának körülményeit”.

Sawadi népszerű volt a TikTokon, ahol popzenére táncoló, testhezálló ruhában készült videókat osztott meg magáról. Korábban ezeket a videókat az iraki igazságszolgáltatás sértőnek tartotta, ennek okán pedig 6 hónap börtönre ítélték.

Az akkori közlemény szerint „több, obszcén és illetlen kifejezéseket tartalmazó, a közerkölcsöt és a közerkölcsöt sértő film és videó készítésének és közzétételének bűntette miatt” börtönözték be.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.