Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Dubajban épülhet meg a világ legnagyobb repülőtere

A beruházás közel 35 milliárd dollárba fog kerülni.

...svg content...Fotó: Unsplash/David Rodrigo
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters szúrta ki, hogy Mohammed bin Rashid al-Maktoum sejk, Dubaj uralkodója jóváhagyta az Al Maktoum nemzetközi repülőtér új utastermináljának építését, nem kevesebb, mint 34,85 milliárd dollár értékben.

A sejk közlése szerint az Al Maktoum nemzetközi repülőtér lesz a világ legnagyobbja, akár 260 millió utas befogadására is alkalmas, s ötször akkora lesz, mint a dubaji nemzetközi repülőtér. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Az X-en közzétett bejegyzésében Mohammed bin Rashid al-Maktoum sejk azt is elárulta, hogy miután elkészül, a dubaji repülőtér teljes működését fokozatosan az Al Maktoumba helyezik majd át az elkövetkező években.

Az is kiderült, hogy az Al Maktoum repülőtér 400 terminálkaput és öt kifutópályát is magában foglal majd, mindemellett pedig ez lesz a dubaji zászlóshajó Emirates légitársaság és testvér fapados légitársasága, a Flydubai új otthona, valamint a világot Dubajjal összekötő valamennyi légitársaság partnere is.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Az elbukott Európa-liga döntő után Német Kupát nyert a Bayer Leverkusen

A Bayer Leverkusen nyerte a Német Kupát, amivel duplázott Xabi Alonso, és ezzel valamilyen szinten törlesztett is a szurkolók felé az Európa-liga döntőjében történtek miatt.