Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

Mióta itt jártál:

Jürgen Klopp már a szezon első sajtótájékoztatóján rendesen kiakadt

Fotó: EPA/Andrew Yates

Szabó Kata

2022. augusztus 6. - 11:32

A Liverpool német edzője nem rejtette véka alá, mennyire frusztrált az ősszel rendezendő világbajnokság miatt.

Jürgen Klopp a Premier League rajtja előtti sajtótájékoztató során egyértelműen jelezte, mennyire nem tetszik neki, hogy idén a november 21. és december 18. közötti katari világbajnokság miatt félbeszakad a bajnokság.

Soron kívül Dancing with the Stars 3: hihetetlen bejelentések, Kulcsár Edina, Rubint Réka, Csobot Adél is elindul

“Teljesen nyugodtan érkeztem meg erre a sajtótájékoztatóra, de amikor feljön ez a téma, mindig nagyon ideges leszek”, kezdte, majd részletezte is, hogy pontosan mi is a problémája.

“Ha eljutsz a világbajnokság döntőjébe, vagy a harmadik helyért vívott meccsig, akkor már így is elég elfoglalt vagy, aztán egy héttel később kezdődik minden előröl. Ha a világbajnokság után minden játékosnak szünet következne, az nem probléma, az kifejezetten jó lenne. Az olyan lenne, mint a téli szünet, amit Németországban tartottam, négy hét, de nem ez a helyzet.”

“Olyan ez, mint az éghajlat-változás. Mindannyian tudjuk, hogy változtatni kellene, de senki nem mondja meg, hogy mit kell tennünk” – mondta a német, majd egy javaslatot is tett.

“Nagy szükség lenne egy találkozóra, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, de az egyetlen téma a játék legfontosabb része, a játékosok kell, hogy legyen. Az a problémám, hogy bár mindenki tudja, hogy ez rossz, senki nem beszél róla elég gyakran ahhoz, hogy változást lehessen elérni. Ez a világbajnokság rosszkor és rossz okokból kerül megrendezésre”, mondta.

A top bajnokságok mérkőzései a november 12-i hétvégén érnek véget, majd 21-én már kezdődik is a világbajnokság, amelynek döntőjét december 18-án rendezik, mindössze nyolc nappal a Premier League december 26-i folytatása előtt.