Hátborzongató részletek derültek ki az Alec Baldwin-ügyről

Fotó: Gyertyát tartó emberek a véletlenül lelõtt Halyna Hutchins operatõr emlékére rendezett virrasztáson az Új -Mexikó állambeli Albuquerque-ben 2021. október 23-án. Hátul egy védõmaszkot viselõ nõ hegedül. Alec Baldwin amerikai színész két nappal korábban egy kellékfegyverrel agyonlõtte a vezetõoperatõrt, a rendezõt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson. (MTI/AP/Andres Leighton)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 26. - 08:48

Új, hátborzongató részleteket osztott meg az esetről Cherlyn Schaefer orvos, aki hiába próbált segíteni megmenteni Halyna Hutchins operatőr életét.

„Próbálunk?“

– kérdezte Cherlyn Schaefer orvos.

A kérdésre azután került sor, miután csütörtökön váratlanul hangos lövés dördült a westernfilm forgatásán, majd hallotta, hogy valaki azt kiáltja: „orvosi vészhelyzet“, és arra a részre rohant, ahol a forgatásnak ebéd után kellett volna kezdődnie. Ott találta meg a 42 éves Hutchinst, akinek a felsőtestén lőtt seb volt.

Schaefer utasította a stábtagokat, hogy nyomják le az operatőr sérülését, és hívják a 911-et, majd ellenőrizte az áldozat életjeleit, és elkezdett oxigént adni neki egy maszkon keresztül, miközben várta, hogy a mentősök a helyszínre érjenek – áll a jelentésben. Hutchinst az albuquerque-i UNM kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították.

Schaefer azt írta, hogy „valamit egy kellékfegyverből lőttek ki“ a jelentés azon szakaszába, amely az incidens „részletes okát“ kérte.

A tragikus lövöldözésre azután került sor, hogy Baldwin véletlenül egy valódi töltött fegyvert kapott a film forgatásán. Az hatóságok szerint Baldwin egy olyan jelenetet próbált, amelyben egy templomi padban ülve kellett volna előhúznia a fegyvert, és a kamerára irányítania azt.

Egy korábbi jelentés szerint a forgatáson a halálos incidens előtt legalább kétszer véletlenül elsütötték a fegyvert, bár ezekben az esetekben senki sem sérült meg – írja a New York Post

Ray Liotta színész korábban elmondta, hogy sokkolta a forgatáson történt lövöldözés, és megjegyezvte, hogy a fegyverellenőrzések általában nagyon kiterjedtek a forgatás alatt.

„Mindig – amennyire én tudom – nagyon alaposan ellenőrzik. Odaadják annak, akire a fegyvert fogod, majd a producernek. Mindenkinek, aki ott van, megmutatják, hogy nem működik“

– mondta.