Clouds
21 Budapest
Dollár
345,45 Ft
Euró
370,80 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,923 $

Tragédia a hollywoodi sztár filmforgatásán, egy ember meghalt

Fotó: Instagram/Alec Baldwin
Külföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Alec Baldwin új filmjének forgatásának alatt két embert lőttek meg egy kellékfegyverrel, a balesetben egy ember életét már nem lehetett megmenteni, a körülményeket még vizsgálják.

Bombaként robbant a hír a médiában, miszerint tragédia történt Alec Baldwin filmjének forgatásán. Egy kellékfegyverrel lőtt a világhírű színész az Új-Mexikóban forgatás alatt lévő „Rust” című filmben, de tragédia történt.

Az egyik operatőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét. A rendező szintén megsebesült, ami miatt a forgatások azonnal leálltak. Délután 2 órakor történt a tragédia a Santa Fe-ben található Bonanza Creek Ranch-en, ahol rendőrök és nyomozók lepték el a területet.

A produkció szóvivője megerősítette, baleset történt, amelynek során egy vaktöltényekkel töltött kellékfegyver halálos sebebeket ejtett az egyik operatőrön. Az áldozat a 42 éves Halyna Hutchins, míg az életben maradt sérült a 48 éves Joel Souza rendező.

Hutchinst rögtön kórházba szállították, mentőhelikopter vitte az Új-Mexikói Egyetem egészségügyi központjába, de már nem tudták megmenteni. A rendezőt a Christus St. Vincent Regionális Orvosi Központban ápolják, állapotáról egyelőre nincs információ.

Kórházban volt a 95 esztendős II. Erzsébet királynő

A New York Post is beszámolt az esetről, miközben a seriffhivatal hivatalos közleményt adott ki a balesetről. A nyomozók már vizsgálják, hogy hogyan és milyen típusú lövedékeket lőttek ki a fegyverből, és az milyen módon okozhatott halálos sérüléseket.

Csütörtök késő estig nem emeltek vádat, a nyomozók jelenleg is tanúkat hallgatnak ki. A TMZ-nek nyilatkozó források szerint egy repesz vagy egy golyó találhatta el a két stábtagot a westernfilm forgatásának ideje alatt.

A „Rozsda” című westernfilmet csak ebben a hónapban kezdték el forgatni, melynek Baldwin is a producere, nemcsak színésze. A 42 éves operatőr halála egybecseng Brandon Lee színész tragédiájával, aki Bruce Lee fia volt. Brandon Lee 1993-ban halt meg a Holló című film forgatásán, szintén egy kellékfegyver által.