Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Éles tölténnyel volt megtöltve a kellékfegyver, amivel Alec Baldwin lőtt a halálos forgatáson

Fotó: Unsplash
Külföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kiderült, hogy a fegyver, amit átadtak a világhírű színésznek, éles tölténnyel volt megtöltve, de erről Alec Baldwin semmit sem tudhatott.

Mint ismeretes, nemrég halálos baleset történt Alec Baldwin új filmjének forgatásán. Az egyik operatőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét. Helikopterrel szállították kórházba a forgatás helyszínről, de nem élte túl a sérüléseit.

A rendező szintén megsérült, ám ő túlélte, és azóta elhagyhatta a kórházat. A forgatások azonnal leálltak, egyelőre nem tudni, hogy azok mikor folytatódhatnak tovább. Baldwin teljesen összeomlott, hiszen az ő keze által sült el a kellékfegyver, ami halálos sebeket okozott.

A TMZ arról ír, hogy a fegyver, amit átadtak a színésznek, valójában éles tölténnyel volt megtöltve, így egy halálos eszközt kapott, de ő erről mit sem tudott. Egy rendezőasszisztens volt az, aki Alec kezébe adta a fegyvert a jelenet előtt, és azt mondta neki, hogy azt biztonságosan használhatja.

Mindez az Associated Press által megszerzett információkból derült ki, nem sokkal azután, hogy nyomozás indult az ügyben. A dokumentum szerint a rendezőasszisztens nem tudta, hogy a fegyver meg van töltve, de ez egyelőre nem került említésre, hogy ki töltötte meg a fegyvert.

A nyomozás részeként a nyomozók mindent megvizsgálnak, kezdve a fegyverrel, a töltényekkel és minden egyéb más kellékkel, amiknek köze lehet az ügyhöz. A halálos balesetet szenvedett Halyna Hutchinst mellkason találta el a színész a forgatás ideje alatt, aki mögött azokban a pillanatokban Joel Souza rendező állt.

Egy, a filmen dolgozó forrás szerint a fegyverek biztonsága állandó probléma volt a forgatáson, és az elmúlt hétvégén elsültek a vaktöltények, amikor azoknak nem szabadott volna. Baldwin természetesen együttműködik a nyomozókkal, és egyelőre csak keresi a szavakat a történtekre, mélységesen megrázta a haláleset.