Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Dokumentumsorozat készült Messi és a Barcelona szakításáról

Barcelona, 2021. augusztus 8. Lionel Messi, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub eddigi csillaga sír a csapat otthonában, a barcelonai Camp Nou Stadionban tartott sajtóértekezletének kezdetén, 2021. augusztus 8-án. A klubvezetés az elõzõ napokban bejelentette, hogy a spanyol szakszövetség pénzügyi fair play szabályai miatt nem tudják a hatszoros aranylabdás Messi szerzõdését meghosszabbítani. MTI/EPA/EFE/Andreu Dalmau
not image

Kolláth Benjámin

2022. november 18. - 16:40

Egy új dokumentumsorozat azt ígéri, hogy bemutatja Lionel Messi történetét onnantól, hogy először benyújtotta távozási kérelmét, utolsó szezonján át a búcsúig, közölte csütörtökön a katalán klub.

Előzmény:

 

A sorozatban láthatóak lesznek kulisszák mögötti felvételek a Barca összeomlása utáni 8-2-es vereségéről a BL-ben a Bayern München ellen, Quique Setien kirúgásáról, Luis Suárez Atleticóba igazolásáról és Ronald Koeman szerződtetéséről, majd menesztéséről.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Szó lesz benne Joan Laporta újabb elnökké választásáról, Xavi Hernandez visszatéréséről és a végén az idei nyárról, ahol a klub több mint 150 millió eurót költött olyan játékosokra, mint Robert Lewandowski. A „Barcelona, egy új korszak” című sorozat decemberben a Prime Videón mutatkozik be, öt darab harmincperces epizóddal, írja az ESPN.

A Barca közleményében azt írja: „A dokumentumsorozat bemutatja az utóbbi két évet a csapat szemszögéből. Megmutatja, hogyan épült újjá a keret a klub gazdasági és szervezeti gyógyulása közepette.”

A 2020-as 8-2-es vereség a Bayern ellen Setien kirúgását, a csapaton belüli tisztogatást és Messi eligazolási kérelmét is kiváltotta, hogy „elhatárolódjon az akkori elnöktől, Josep Maria Bartomeutól” – szól a közlemény.

Az argentin végül maradt és egy szezont játszott Koeman irányítása alatt, de ez volt az utolsó, amit Barcelonában töltött, mivel az újonnan megválasztott Laporta pénzügyi okokból kénytelen volt megválni tőle.

Messi szabadon igazolhatóként távozott a Paris Saint-Germainbe, a sorozat pedig az előzetes szerint az utolsó, a Camp Nouban eltöltött 12 hónapját mutatja be a kulisszák mögött, miközben az elmúlt két év egyéb kulcsmozzanatát is bemutatja a klub történetében.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.