Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Több mint 12 milliárd forintnyi összeget adtak egy híres Monet-festményért

Monet festménye mellett még Leonora Carrington festőművész alkotása volt az est fénypontja.

...svg content...Fotó: EPA/SARAH YENESEL
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Közel 35 millió dollárért (12,3 milliárd forint) értékesítették Claude Monet Meules a Giverny (Szénaboglyák Givernyben) című, 1893-ban született festményét szerdán a Sotheby’s New York-i modern művészeti árverésén.

A Patrick Drahi izraeli milliárdos tulajdonában lévő, manhattani székhelyű árverési ház közölte azt is: az aukción mintegy ötven modern műalkotást adtak el összesen 235 millió dollárért (83,4 milliárd forint) – írja a VG az MTI beszámolója alapján. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A Sotheby’s szóvivője szerint az impresszionista Monet-festmény tízperces licitharc után végül 34,8 millió dollárért kelt el, egyúttal elmondta azt is: az árverés másik fénypontja Leonora Carrington brit–mexikói festőművész Les Distraction de Dagobert című szürreális alkotása volt.

Arra szintén egy gyűjtő tett szert, s összesen 28,5 millió dollárt (10,1 milliárd forint) adott érte – emelik ki. Korábban azt is megírtuk, hogy Romániában került elő egy világhírű festmény, amit évekkel ezelőtt loptak el.

A 17. századi festményt több mint négy éve lopták el egy oxfordi egyetemi galériából. Míg ebben a cikkben arról számoltunk be, hogy pár éve 200 millió forintért kelt el két festmény a Kieselbach Galéria egyik árverésén.