Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,84 Ft
Euró
386,47 Ft
Font
454,21 Ft
Bitcoin
69,477 $

Romániában került elő egy világhírű festmény, amit évekkel ezelőtt loptak el

A 17. századi festményt több mint négy éve lopták el egy oxfordi egyetemi galériából.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Salvator Rosa A Rocky Coast, with Soldiers Studying a Plan című festményét a Christ Church Picture Gallery-ből lopták el 2020-ban. Ám ugyanezen rablás során két másik művet (Sir Anthony van Dyck A Soldier on Horseback és Annibale Carracci A Boy Drinking című alkotását) is elvittek, a becslések szerint értékük összesen 10 millió fontra (nagyjából 4 milliárd forint) tehető.

Az Origo a The Telegraph és a BBC beszámolóira hivatkozva azt írja, Van Dyck remekműve 1616 körül készült, Caraccié pedig 1580-ban. Mindkettő 252 évig volt kiállítva a galériában, mielőtt a tolvajok felbukkantak volna. Ám a hírek szerint egy bukaresti férfi nemrégiben azzal fordult a román rendőrséghez, hogy a birtokába került a Rosa-festmény.

Mint kiderült, a másik két műalkotást továbbadta az országban, ám az 1640-es évek végéről származó Rosa-festményt visszaadta a hatóságoknak. A cikk szerint a férfit tanúként hallgatták ki, de nem tartóztatták le. A rendőrség az Eurojusttal és az Europollal együttműködve folytat további nyomozást a két másik műtárgy felkutatásában – teszik hozzá.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy közel 100 év után került elő egy 54 millió dollár (körülbelül 19 milliárd forint) értékű festmény: Gustav Klimt osztrák festő Lieser kisasszony (Fraulein Lieser) című alkotásáról van szó, amelyet utoljára 1925-ben láthatott a nagyérdemű, s amelyről hosszú időn át azt gondolták, hogy örökre elveszett, vagy megsemmisült.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.