Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Karácsony Gergely: a Tisza Párt vidéken jó, de nincs fővárosi programja

Budapest főpolgármestere szerint bár Magyar Péter Tisza Pártja sok embert visz utcára vidéken, szerinte fővárosi programjuk nincs, ezért nem érti az ottani indulásukat sem.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely szombat este Puzsér Róberttel beszélgetett a Hard Talk eseményen, ahol elmondta, hogy 2019 után úgy látta, a főváros és az országos vezetés nem képes normális együttműködésre, márpedig ezt országos szinten kellene helyreállítani.

Szóba került a 2024-es EP- és önkormányzati választás is, főként az azt megelőző kampány, melynek kapcsán úgy fogalmazott, „rohadtul nem ugyanaz” a NER-en belül meggazdagodott emberek számonkérése, mint a migránsok és szexuális kisebbségek elleni uszítás. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A jelenlegi ellenzék kapcsán rámutatott, az emberek ma azt látják, hogy az ellenzéknek nincs kormányzóképes látszata, és ez az, ami Orbán Viktort és a Fideszt hatalomban tartja. Karácsony úgy véli, az emberek nem bárkire szavaznak, hanem valakire, tehát kell egy alternatíva.

A főpolgármester úgy véli, a jelenlegi kormánnyal szemben egy baloldali alternatíva kell, amit szerinte most Dobrev Klára tud nyújtani. De azt is megjegyezte, hogy szerinte a Momentum hibát követett el, amikor önálló listát állított.

A választások kapcsán felmerültek a főpolgármester-jelöltek is: Karácsony Orbán Viktort látja Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti indulása mögött. Ezt kifejtve elmondta, meglátása szerint Vitézy indulása csupán azt a célt szolgálja, hogy megossza az ellenzéki szavazókat, megjegyezve, hogy Vitézynek az indulásához szüksége volt a Karmelita kolostor jóváhagyására.

Karácsony úgy látja, a Fidesz jelenleg is vizsgálja, mi lenne, ha Szentkirályi Alexandra visszalépne Vitézy Dávid javára. A Tisza Párt kapcsán elmondta, szerinte jó, hogy vidéken sok embert visz utcára, de úgy látja, a pártnak nincs fővárosi programja, éppen ezért a budapesti indulásukat nem is tudja értelmezni.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.