Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,83 Ft
Euró
394,50 Ft
Font
466,81 Ft
Bitcoin
68,318 $

Újabb áradások pusztítanak Afganisztánban, legkevesebb 47 ember életét vesztette (videó)

Ismét heves esőzések sújtották az országot, melynek következtében pusztító áradások történtek, számos emberéletet követelve.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Szamiullah Popal
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Afganisztánban újabb heves esőzések váltottak ki árvizeket, melyek következtében legkevesebb 47 ember életét vesztette. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az ország északi részén már hetek óta egyre rosszabb a helyzet a mostoha időjárás nyomán: a heves esőzéseket áradások követték, melyek következtében több mint 300 ember életét vesztette, rengetegen pedig eltűntek.

Az Independent jelentése szerint az újabb heves esőzések és áradások Faryab tartomány három körzetét sújtották szombat este, házakat és mezőgazdasági területeket elpusztítva. Korábbi jelentések szerint Faryabban 18 halálos áldozatot követeltek, de a tálibok szerint ezek még csak előzetes adatok. Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

Az ENSZ Élelmezésügyi Szervezete szerint Ghor tartományt sújtotta leginkább az árvíz, ahol a túlélők otthon, föld és megélhetési forrás nélkül maradtak, ráadásul az utakat elmosta a víz, így jelenleg Baghlan jelentős része megközelíthetetlen teherautókkal.

A legutóbbi katasztrófa a tavaszi pusztító áradásokat követte, melyek áprilisban legkevesebb 70 ember halálát okozták. Az áradások mintegy 2000 házat, három mecsetet és négy iskolát is elpusztítottak Farah és Herat nyugati, valamint Zabul és Kandahar déli tartományokban.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.