Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Heves esőzések és villámlások sújtják Pakisztánt, legkevesebb 36 ember életét vesztette

Az ítéletidő nyomán több mint 30 ember vesztette életét.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Muhammad Szadzsad
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP a helyi tisztviselők hétfői tájékoztatása nyomán számolt be arról, hogy az elmúlt három napban tapasztalt villámlás és heves esőzések legkevesebb 36 ember életét követelték Pakisztánban. Az ítéletidő nyomán az ország délnyugati részén a hatóságok szükségállapotot hirdettek.

Arfan Kathia, a tartományi katasztrófavédelmi hatóság szóvivője megosztotta, a legtöbb haláleset akkor történt, amikor villámcsapás érte a búzát arató gazdákat, az esőzések nyomán pedig több lakóház is összedőlt a keleti Pandzsáb tartományban. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A fővárost, Iszlámábádot is sújtó eső 7 ember halálát okozta a hétvégén a délnyugati Beludzsisztán tartományban, s további 8 ember vesztette életét az Afganisztánnal határos északnyugati Hajber-Pahtunhva tartományban.

Az esővíz elárasztotta az utcákat az északnyugati Pesavar városában és Quettában, Beludzsisztán fővárosában, ahol a hatóságok szükségállapotot hirdettek. Shehbaz Sharif miniszterelnök arra utasította a hatóságokat, hogy nyújtsanak segélyt az esőzések sújtotta régiókban.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.