Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,20 Ft
Euró
394,99 Ft
Font
467,35 Ft
Bitcoin
68,333 $

Példátlanul heves vihar csapott le Texasra, legkevesebb 4 ember életét vesztette (videók)

A heves vihar 125 kilométer/órás széllel csapott le az államra.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Houston Chronicle/Jason Fochtman
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

John Whitmire polgármester beszámolója szerint legkevesebb négy ember életét vesztette csütörtökön, miután egy „kivételesen” erős vihar csapott le Houstonra: a széllökések elérték a 125 kilométer/órát a térségben.

Az előzetes vizsgálatok szerint két ember kidőlt fák, egy ember pedig egy lezuhant daru miatt vesztette életét. A negyedik halálos áldozat haláloka egyelőre ismeretlen.

Whitmire arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak otthon míg a város „helyreállítási üzemmódban” van, hozzátéve, hogy pénteken Houston területén zárva lesznek az iskolák. Texas államban péntek reggelre több mint 788 ezer fogyasztó maradt áram nélkül.

Az intenzív szélvihar azután jelentkezett, hogy Texasban és Louisianában ritka, magas kockázatú figyelmeztetést adtak ki a hirtelen áradások miatt. A Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) tájékoztatása szerint a magas kockázatú területen csak az elmúlt két hétben a szokásos csapadékmennyiség több mint 600 százaléka (!) hullott.

A houstoni viharos időjárás veszélye mostanra megszűnt, ugyanakkor a viharos időjárás veszélye most keletre tolódott, az előrejelzések szerint Louisianától egészen Georgiáig várható szélsőségesen heves, károkozó szél és komolyabb jégeső is előfordulhat.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.