Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,20 Ft
Euró
394,99 Ft
Font
467,35 Ft
Bitcoin
68,333 $

47 fokos hőség tombol Indiában, vörös riadó van érvényben

Elviselhetetlen a kánikula Indiában, vörös riadót rendeltek el.

...svg content...Fotó: EPA/PIYAL ADHIKARY
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Vasárnap már a második egymást követő napon uralkodtak elviselhetetlen körülmények Delhi egyes részein, a legmagasabb hőmérséklet pedig elérte a 46,8 Celsius-fokot a nemzeti főváros északnyugati részén. A hétvégi intenzív hőhullám nyomán a helyi hatóságok vörös riasztást adtak ki az indiai fővárosra.

A tisztviselők csak akkor adják ki a vörös riasztást, ha a váratlan időjárási következmények miatt „nagyon nagy a valószínűsége a hőség okozta megbetegedéseknek vagy agyvérzésnek”, valamint az időjárás „a veszélyeztetett emberek egészségét komolyan veszélyezteti”. Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

Az indiai meteorológiai hivatal (IMD) szombati közlése szerint május 17-20. között Rádzsasztán nyugati részének egyes részein, valamint május 18-20. között Pandzsábban, Hárjánában és Delhiben nagyon valószínű a súlyos hőhullám. Az IMD hétfőre, keddre és szerdára narancssárga riasztást adott ki.

Az Independent jelentése szerint Radzsisztánban csütörtökön 46 Celsius-fokos csúcshőmérsékletet mértek, míg Delhi egyes részein pénteken 47,1 Celsius-fokot jegyeztek.

Április eleje óta Ázsia több tucatnyi országában, Indiától egészen a Fülöp-szigetekig mértek rekordmagas hőmérsékletet, ami iskolabezárásokhoz és sürgős egészségügyi figyelmeztetések kiadásához vezetett az egész régióban.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.