Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Verőcei hajóbaleset: kishajókkal és drónokkal folyamatosan keresik az eltűnteket, a túlélő férfi súlyosan megsérült

Friss információk érkeztek a Verőcénél történt halálos balesetről.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Baleset

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, szombat éjjel vélhetően egy kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval, melynek következtében két ember életét vesztette, három férfi és két nő pedig eltűnt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője, Dóka Imre az MTI megkeresésére elmondta, a vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest vármegyéből (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, valamint a FER tűzoltóság kishajója) és Bács-Kiskun vármegyéből (Baja), valamint az OKF állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A keresési és mentési műveletekben önkéntes tűzoltó-egyesületek és önkéntes mentőszervezetek is részt vesznek a hivatásos egységek mellett. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban.

A szóvivő azt is elárulta, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóhajója vasárnap kora reggel a Megyeri híd közelében megtalálta a vízen úszó roncsot, amit az újpesti kikötőbe vontatott. A kutatás-mentés során eddig két áldozatot emeltek ki a vízből. A katasztrófavédelem a Dunán vasárnap délelőtt 12 kishajóval és 3 drónnal keresi az eltűnteket.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vasárnap az MTI megkeresésére elmondta, az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után, ejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.