Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Ez az egész cirkusz elkerülhető lett volna, ha Djokovics beoltatja magát?

Fotó: A kilencszeres győztes, címvédő szerb Novak Djokovic megpihen, miközben az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra készülve edz Melbourne-ben 2022. január 14-én. Alex Hawke ausztrál bevándorlásügyi miniszter visszavonta a világranglistát vezető Djokovic vízumát, aminek alapján kiutasíthatják az országból. A miniszter "egészségügyi és közrendi okokkal" indokolta a döntést, mert a "közérdek ezt kívánja". Az intézkedés alapja, hogy Djokovic feltehetőleg nem oltatta be magát az új koronavírus ellen. MTI/AAP/Diego Fedele
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A női világelső is azon a véleményen van, hogy ez az egész elkerülhető lett volna, ha mindenki felveszi az oltását, és a jelenlegi helyzet nincs jó hatással a teniszvilág nemzetközi megítélésére.

Azok, akik eddig csak hallomásból ismerték Djokovicsot, most már egészen biztosan tudhatják, pontosan kiről is van szó, minden idők egyik legjobb teniszezőjéről beszélhetünk. A világelső rekorder azonban több mint kellemetlen helyzetbe került azzal, hogy még mindig nem oltatta be magát.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Rövid időn belül második alkalommal is őrizetbe vették, és a saját biztonsága érdekében nem árulták el, hol tartózkodik jelenleg. A meg nem nevezett helyen várja a vasárnapi meghallgatást, ami valószínűleg az utolsó lesz, és ha olyan döntés születik, ami számára nem kedvező, minden bizonnyal azonnal el kell hagynia Ausztráliát.

A Djokovics-ügy várhatóan nem fog véget érni a következő hetekben és hónapban, bárhogyan is döntsön a bíróság. Nadal is megszólalt az ügyben, és elmondta, Djokovics nélkül is egy nagyszerű tornájuk lenne az Australian Open-en, és nem mindennel ért egyet, amit a szerb tett az elmúlt hetekben.

Garbine Muguruza, aki a női mezőnyben jelenleg a világ harmadik legjobbja Aryna Sabalenka és Ashleigh Barty mögött, azt mondta, ez az egész ügy elkerülhető lett volna, ha mindenki beoltatja magát.

„Azt hiszem, mindez elkerülhető lett volna, ahogy mindannyian tettük, ha beoltattuk volna magunkat, és megtettük volna mindazt, amit meg kellett tennünk, hogy idejöhessünk.” – mondta a sztár az ügy kapcsán, hozzátéve, hogy mindenki nagyon világosan ismerte az ezzel kapcsolatos szabályokat.

„Csak be kell tartani őket, és kész. Nem gondolom, hogy ez olyan nehéz lenne.” Muguruza igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy szerinte a Djokovics-ügy befolyásolja-e az emberek véleményét a nemzetközi teniszmezőnyről.

„Nem hiszem, hogy ez segítene a teniszvilágnak vagy a játékosoknak, mert a végén mindig van egy kis konfliktus.”